Kaksiportainen hoitojärjestelmä
on toiminut erittäin hyvin

Hei sinullekin sairaanhoitaja. Olipa mielipide sitten sinullakin, mutta Suomessahan on oikeus niihin, onneksi.

Olen perushoitaja ja työskentelin alalla 3 vuotta, siinäkin taisi olla 3 vuotta liikaa. Perushoitajan koulutus oli hyvin kattava, niin perushoidollisesti kuin sairaanhoidollisesti, ja koen saaneeni hyvin vahvan pohjan koulusta. Tiedän pystyväni hoitamaan ja arvioimaan potilaan tilaa ja tunnen myös oireet ja mahdolliset seuraukset. Siis potilaat eivät ole ongelma kun me itse kukin toteutamme hoitoja, kiitostahan olemme varmasti kaikki saaneet.

Kaksiportainen hoitojärjestelmä on toiminut erittäin hyvin tähän asti johtuen ehkä siitä, että henkilökunta on tukenut toisiaan työssään, mutta nyt tuntuu olevan vallalla toinen toisensa polkeminen; johtuuko loppuunpalamisesta ainaisten säästöjen takia?

Toteat että sairaanhoitaja ei aina ehdi hoitoihin vaikka haluaisi. Eikö tässä ole valtava ristiriita siihen asiaan mitä ajat kirjoituksellasi? Kuka sitten ehtii hoitamaan potilasta jos muuta henkilökuntaa ei ole ja sinä et ehdi?

Perushoitajan koulutus on sairaan vanhuksen hoitamista ja yleensäkin vanhan ihmisen hoitoa. Sairaanhoitajalla siihen sisältyy hyvin paljon muuta, mm. hallinnollista koulutusta joka ei ole hoitotyötä. Siitä johtuen olen työssäni törmännyt moneen sairaanhoitaja-opiskelijaan joka on ilmoittanut että esim. lämpöjen mittaukset eivät kuulu hänen toimenkuvaansa - kyse oli syöpää sairastavista potilaista joiden lämmön seuranta on tärkeää.

Älytön byrokratia ja niuhotus vievät kohta koko julkisen sairaanhoidon pohjalle. Täytyy vain toivoa että itse ja läheiset pysyvät terveinä.

Olen onneksi työllistynyt muulle alalle ja vieläpä yhtä "hyvällä" palkalla. Toivotan hoitohenkilökunnalle ihan titteliä katsomatta jaksamista ja pitkää pinnaa, kunnioittakaa toistenne osaamista!
Turkulainen
perushoitaja