Itä-Timor ei kiinnosta

Mikä niin ihmeellinen palkka tuo on Itä-Timor, että kaikki tv-kanavat siitä syytävät juttuja yötä päivää, samoja lähes aina, kuukaudesta toiseen. Meistä suomalaisista valtaosa ei edes tiedä, missä tuollainen Itä-Timor sijaitsee, vielä vähemmän olemme kiinnostuneita heidän ainaisista vallanvaihdoistaan, tappeluistaan ym.

Lopettakaa viipymättä nuo lässytykset, kukaan ei jaksa kiinnostua moisesta tuntemattomasta maasta. Ellei teillä ole parempaa ohjelmaa tarjottavana, antakaa meille kulttuurinnälkäisille vaikka klassista musiikkia ne kaikki tunnit, jotka uhraatte vuosien mittaan Itä-Timorille.

Olemme niin läpeensä kyllästyneet noihin juttuihin - tuosta mitättömästä, tuntemattomasta maasta. Yleensäkin näytätte kaikenmaailman kissanristiäiskuvia paikoista, joista ei ole hajuakaan emmekä kiinnostu vähimmässäkään määrin presidenttien vaihdoksista tai vallankaappauksista, joita sattuu kaikkialla niin tuhkatiheään, ettei pysty edes seuraamaan.

Haluamme kunnon uutisia esim. Euroopan kuningashuoneista tai muista hauskoista jutuista, ne kiinnostavat kansaa, eivät nuo ainaiset tappamiset ja sodat. Tshetshenia on asia erikseen, koska sen kohtalo riipaisee syvältä omaamme ainaisen suurvallan varjossa.

Pois iänikuiset itätimorit ja häkkisjutut, jotka kuuluvat urheilu-uutisiin.
Milcka Hyrklahti