Määttä tarkentaa

Olen taas kerran töpännyt toimittajan kanssa, joka väittää minun sanoneen, että satama rikkoi tietoisesti lakia. Tapahtumien kulku oli suurinpiirtein seuraava. Toimittajan kysyessä, rikkoiko kaupunki lakia, vastasin, ettei kaupunki tehnyt mitään vaan satama. Toimittajan lukiessa puhelimessa minulle nopeasti haastattelunsa, en huomannut lausumaa, kun korjasin pari muuta kohtaa.

Onneksi kukaan minut tunteva ei usko, että lausuma olisi minun. En käytä koskaan moista ilmaisua, eikä koko käsite "lain rikkominen" kuulu ajatusmaailmaani. En edes voinut tietää, rikkoiko satama tietoisesti lakia, kun en silloin tiennyt koko satamalautakunnan päätöksestä mitään, enkä ole keskustellut asiasta sataman edustajien kanssa.

Mielestäni satama toimi kuitenkin siinä tilanteessa oikein, kun se veti ruoppauslupahakemuksensa pois ja uskoi vanhojen lupien riittävän. Olisin tukenut toimenpidettä, jos sitä olisi minulta kysytty. Sain tietää asiasta vasta, kun siitä alettiin kaupunginhallituksessa kysellä. Ympäristökeskuksen näkemyksen sain selville tämän jälkeen.

Lupakäsittelyt tällaisissa asioissa vaativat useita vuosia, ja laivatilauksien aiheuttamat vaatimukset ruoppauksille tulevat hyvin nopeasti. Jos lupaviranomaiset eivät voi joustaa, on sataman joustettava.

Olen ollut luomassa liikelaitoksille uutta säädöksistä vapaampaa ja tehokkaampaa toimintakulttuuria, joka on tuottanut erinomaisia taloudellisia tuloksia. Tässä mielessä olen moraalisesti vastuussa sataman ratkaisuista.

Myös vastuu hälyjutusta on minun, mutta toimittajaa voi kuitenkin syyttää/kiittää siitä, että hän halusi mieluummin tehdä ison otsikon kuin pyrkiä totuudellisuuteen.

Juhani Määttä
apulaiskaupunginjohtaja

Apulaiskaupunginjohtaja Juhani Määttä ilmoittaa nauhoitetussa haastattelussa sanatarkasti: "Satama on toiminut tietoisesti lakia vastaan".

Haastattelu on hänelle myös luettu ja hän on sen hyväksynyt. Kyseinen kohta on luettu hänelle jopa kahdesti.

Olen pyrkinyt jutun teossa totuudellisuuteen uskoen, että apulaiskaupunginjohtaja tarkoittaa mitä puhuu.

Jukka Vehmanen

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.