Kansallispyhätölle
oma "reviiri"

TS/Jonny Holmén<br />Kirjoittajat iloitsevat siitä, että Vanha suurtori on herätetty eloon markkinoineen. He toivovat suurtorin ja tuomiokirkon alueen rauhoittamista liikenteeltä, jotta syntyisi yhtenäinen "vanha Turku".
TS/Jonny Holmén
Kirjoittajat iloitsevat siitä, että Vanha suurtori on herätetty eloon markkinoineen. He toivovat suurtorin ja tuomiokirkon alueen rauhoittamista liikenteeltä, jotta syntyisi yhtenäinen "vanha Turku".

Monissa Euroopan kaupungeissa on tärkeänä nähtävyytenä säilytetty ns. "vanha kaupunki". Turussakin meillä on samanlainen aarre: tuomiokirkko ja sen ympäristö.

Tavallisesti me ajattelemme vanhaa suurtoria ja tuomiokirkkoa kahtena erillisenä kohteena, mutta ne kuuluvat yhteen ja muodostavat kulttuurihistoriallisesti hyvin arvokkaan alueen. Vanhan suurtorin kortteli on jo herännyt laadukkaalla tavalla eloon: on kunnostettu rakennuksia ja järjestetty mielenkiintoisia ja sykähdyttäviä tapahtumia. Olemme osallistuneet "wanhan ajan joulumarkkinoihin", nähneet yöllä näytelmiä sisäpihalla, vaeltaneet keskiajan munkkien, kerjäläisten ja jopa härkien keskellä.

Tuomiokirkko, kansallispyhättömme, kuitenkin seisoo yksinään ja eristettynä loputtomien autojonojen ympäröimänä. Toivottavasti Tuomaan-sillan valmistumisen myötä liikenne pian saadaan pois murentamasta ja eristämästä Tuomiokirkkoa.

Tuomiokirkko tarvitsee oman selkeän "reviirinsä" ympärilleen, yhtenäisen alueen, jota voimme muillekin esitellä "vanhana Turkuna".

Tätä aluetta ei haluttu pilata myöskään teräskartiopatsaalla.

Paljon arvokasta vanhaa on jo ehditty Turussakin tuhota uuden ja modernin ihailussa, mutta sen, mitä vielä on jäljellä, haluamme varjella kulttuuriperintonämme, jonka voimme taas vuorostamme jättää rakkaudella ja taidolla hoidettuna tuleville polville.

Partiolippukunta "Nuotiotyttöjen" seniorien puolesta:

Ainikki Heikkilä, Merja Heikkinen-Ainasoja, Saara Hörkkö, Sinikka Kallio, Eliina Nummela, Raija Nyman, Marja Purokoski, Helena Urho, Riitta Vasenkari.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.