Kirkko tuhlaa
muistomerkkiin

Turun seurakuntayhtymälle! Piispa Henrikin muistomerkin ympärillä on tämän lehden palstoilla keskusteltu epäoleellisesta, eli mitä mieltä ollaan ko. muistomerkistä tai sen sopimisesta tuomiokirkon läheisyyteen.

Oleellinen seikka on se, jota nyt kysyn Turun seurakuntayhtymältä: Onko tällaisen muistomerkin pystyttämiseen varaa. Kirkolla näyttää olevan ylimääräisiä miljoonia tuhlaukseen.

Kun kyse on avustuksista lähinaapureillemme tai Suomen työttömille, järjestää kirkko keräyksiä, kuten Yhteisvastuu -keräyksen. Kirkko ei siis maksa mitään omasta pussistaan. Muistomerkkikilpailu jo on maksanut paljon kirkolle, mutta rahaa riittää.

Toinen tärkeä seikka on, että uskomme on puhdistettu katolisuuden hapatuksesta, miksi pystyttäisimme muistomerkin katoliselle piispalle, joka maahantunkeutujana sai sen mukaisen kohtelun. Tietääkö joku Roomaan pystytetystä suomalaisen luterilaisen piispan tai vastaavan henkilön muistomerkistä?

Kirkko elää epädemokratian harhassa, sen osoitti myös äskeinen arkkipiispan vaali. Liittoutumalla vuosisatoja valtiovallan kanssa se on pystynyt päättämään kirkon jäsenien puolesta kaikesta ja se luulee että se on tämän päivän Suomessakin vielä mahdollista.

Uuden kirkkovaltuuston ensimmäinen tehtävä on päättää, ettei mitään muistomerkkiä pystytetä, oli se sitten tratti tai tuomiokirkon mallinen.

Seurakuntalainen