Tv-lupamaksu liian
kallis opiskelijalle

Aloitin opiskeluni tänä syksynä täällä Turussa, elän siis köyhää opiskelijaelämää. Onneksi monista paikoista saa opiskelija-alennuksen, mitä minä pidän tosi hyvänä asiana! Mutta on myös olemassa sellaisia tosi epäreiluja maksuja, mitkä meidän on maksettava.

Yksi hyvä esimerkki on tv-lupa. Sehän on noin 900 mk vuodessa. Eikä ole mitään väliä vaikka maksaja on opiskelija, työtön tai miljonääri! Tai jos talossa asuu yksi tai kymmenen henkilö(ä)!

Opiskelijat saavat 1540 mk kuukaudessa opintotukena. Tv-lupamaksu on melkein kaksi kolmasosaa meidän opintotuestamme. Ihmisen, joka käy töissä ja ansaitsee 9000 mk kuukaudessa, pitäisi siis maksaa 6000 markan tv-lupamaksu!

Tiedän, etteivät monet opiskelijat eivätkä muutkaan maksa tv-lupaansa. Ymmärrän! Telehallintokeskus laittaa paljon rahaa mainoskampanjoihin, jotta ihmiset maksaisivat lupansa. Mutta eikö olisi järkevämpää antaa alennusta esimerkiksi juuri opiskelijoille ja työttömille? Jos tv-lupa olisi vaikkapa 100 markkaa vuodessa, melkein kaikki maksaisivat sen.

Kannattaako rehellisyys