Päivän Pistot -kolumni
Aimo Massinen:
Luonnonlain puolueen paratiisi

Luonnonlain puolueen (Llp) puheenjohtaja, dipl. ins. Timo Lahtinen on lähettänyt minulle puolueensa vaaliohjelman, Kymmenen kukonaskelta kukoistavaan Suomeen.

Se on niin erinomainen ohjelma, että paratiisikin olisi liian vaatimaton sana kuvaamaan Llp:n politiikan lopputulosta.

Luonnonlain puolue ehdottaa siirtymistä tietoisuuslähtöiseen, vedalaiseen politiikkaan. "Veda tarkoittaa kokonaisvaltaista tietoa luonnonlaista, maailmankaikkeuden eli luonnon älykkyydestä ja sen organisoivasta voimasta."

Esimerkiksi vakaan ja kestävän rauhan aikaansaamiseksi Llp ehdottaa "Suomen armeijaan perustettavaksi ennaltaehkäisevän joukko-osaston, joka tuottaa sellaisen rauhan ja harmonian kansan kollektiivisessa tietoisuudessa, jossa minkäänlaisia vihollisuuksia ei pääse syntymään".

Täystyöllisyyskin on helppo juttu. "Tieteellisesti testatuilla vedalaisilla menetelmillä voimme saavuttaa kukoistavan talouden tinkimättä ihmisen ja ympäristön hyvinvoinnista. Talouden ja koko yhteiskunnan tervehtymisen myötä poistuvat sekä suurtyöttömyys että korkeat verot."

Kansan sairauskulujakin puolue lupaa vähentää yli 50 prosenttia kolmen vuoden aikana, jos otetaan käyttöön vedalainen terveydenhoito-ohjelma, "joka perustuu monipuoliseen terveyskasvatukseen ja luonnonlain mukaisiin hoitomenetelmiin".

Luonnonlain puolue lupaa puolittaa rikollisuuden poistamalla rikollisuuden perussyyn, yksilön ja yhteiskunnan stressin. "Tyhjennämme näin puolet vankiloista".

Puolue ehdottaa perustettavaksi hallitukselle tukiryhmän, valtion ylläpitämän, työttömistä kootun ryhmän, "joka harjoittaa yhdessä transsendentista meditaatiota ja joogalentotekniikkaa".

Llp:n ohjelman mukaan "tällaisilla stressinpesukoneilla on kyetty alentamaan sosiaalista jännitystä ja rikollisuutta, ratkaisemaan sotilaallisia konflikteja ja edistämään myönteisiä kehityssuuntia yhteiskunnassa".

Vedatietoon pohjautuvat menetelmät ratkaisevat tietysti myös koulutusongelmat. Kun luovuus, älykkyys ja henkinen tasapaino ovat ihmisen voimavarana, ne "auttavat jokaista opiskelijaa elävöittämään ja oivaltamaan tajuntansa syvyyksissä piilevää tietoa luonnonlaista ja kehittävät kyvyn ajatella ja toimia spontaanisti oikein, sovussa itsensä ja ympäristön kanssa".

Luonnonmukainen, vedatietoon perustuva maanviljely parantaa puolestaan kansan terveyttä ja elinvoimaa sekä lisää ympäristön puhtautta. Llp kannattaa geeniruoan kieltämistä.

Vedalaisia menetelmiä ehdotetaan tietysti myös rakentamiseen, työpaikkojen uudelleen organisointiin, energia- ja ympäristöpolitiikkaan sekä kulttuuri- ja perhearvojen vahvistamiseen.

Kun koko Suomen hallintomalli muutetaan tietoisuuteen ja luonnonlakiin pohjautuvaksi hallinnoksi, luodaan harmoninen ilmapiiri, "jossa kaikki puolueet voivat toimia samassa hallituksessa eikä mikään osa kansasta jää oppositioon tai päätöksenteon ulkopuolelle".

Ja mikä kaikkein tärkeintä, tämä kaikki, "kukoistava Suomi saavutetaan sijoittamalla vuosittain vain 1 (yksi!) prosentti valtion budjetista vedalaiseen, tietoisuuteen pohjautuvaan politiikkaan".

Halleluja! Taivaallinen paratiisi on silloin syntynyt maan päälle!

Luonnonlain puolueen ohjelma on niin mullistava, että sille oli pakko uhrata näin paljon palstatilaa.

Julkisuusnarkomaanin ja politiikan muskettisoturin, Risto Kuisman perustaman Remonttiryhmän ohjelmakin kalpenee joogalennon rinnalla, vaikka Kuismakin lupaa tuoda täystyöllisyyden, armahtaa ylivelkaantuneet ja laskea kokonaisveroasteen nykyisestä noin 50 prosentista noin 30 prosenttiin.

Suomen puoluerekisterissä on jo parikymmentä puoluetta. Kaikki taivaanrannan maalarit eivät löydä leposijaansa perinteisissä puolueissa. Ahkerimmat kulkurit ovat läpikäyneet jo puolenkymmentä puoluetta.

Yhdistymisen vapaus on eräs demokratian, kansanvallan peruspilareista. Silti voi kysyä, onko 5000 nimen kerääminen riittävä kynnys puolueen perustamiseksi. Tulee turhan helposti paljon pettyneitä ihmisiä.

Poliittisen toiminnan hahmottaminen, saati ymmärtäminen on monelle ylivoimaisen vaikeaa. Jopa

Myrskylän kokenut kunnallispoliitikko Lasse Viren (kok) päästi syksyllä suustaan säälittävän sammakon:

"Kyllähän yksi tärkeimmistä tavoitteistani eduskunnassa olisi yhteisten asioiden eteenpäin vieminen." (I-S 5.10.1998)

Kirjoittaja on Turun Sanomien päätoimittaja.