Aikuisopiskelija
voi olla köyhä

Upeita opiskelijoita nykyään! Heitä ei huolestuta lisääntyvä köyhyys, jäljelle jäänyt jättityöttömyys, rotusorto tai muu tyhjänpäiväisyys. Suurin huolenaihe on työssäkäyvän aikuisen saamat opiskelijaedut!

Mistä opiskelija tietää onko keski-ikäinen hyvinpalkatussa työssä? Keski-ikäinen opiskelija voi olla pienipalkkainen tai työtä hakeva, jolloin hän tarvitsee pikkuetuisuuksia enemmän kuin nuori opiskelija.

Itse olen keski-ikäinen kahden lapsen yksinhuoltaja ja opiskelija, joka imeskelen sormiani tai porkkanaa sillä aikaa kun nuoret opiskelijat pistäytyvät syömässä. Edulliset opiskelija-ateriat ovat minulle liian kalliita.

Keski-ikäiselle vanhemmat eivät täytä jääkaappia tai osta tietokoneita, eikä yhteiskunta anna opintotuen ohella vuokratukea. Jos työssäkäyvällä keski-ikäisellä on lapsia, hänen osuutensa omista tuloistaan jää pienemmäksi kuin esimerkiksi kesät työskentelevän nuoren opiskelijan. En usko hyvätuloisten aikuisopiskelijoiden käyttävän esimerkiksi terveyspalveluita - heillä on omat yksityislääkärinsä.

Itse asia ei olekaan pahin - pahinta on huolestuneen opiskelijan surkuhupaisa kateus: aikuisopiskelijan saamat edut eivät ole häneltä pois. Kannattaisi alkaa lukea sanomalehtiä, että tajuaisi mitä maailmassa oikeasti tapahtuu.

Sitkeä