Sosiaalityöntekijöitä
ja palveluaikaa lisää

On kyllä aika jo sosiaalivirkailijoiden päästää omaa ääntä ulos kuten tällä palstalla jutussa Sosiaalityöntekijöiden paineet (TS 15.11.). Olen ollut heidän asiakkaana monet vuodet, lasteni, äitini, työttömyyteni takia! Heidän paineensa näkyy jopa kasvoista, pitäisi pystyä auttamaan, mutta aika ja rahat eivät vain tahdo riittää. Onko puoli tuntia riittävä aika kuuntelemaan asiakasta jolla on ongelmia? Ei taatusti!

Täytyy olla tosi kone, jotta tuossa ajassa pystyy selvittämään vieraalle ihmiselle asiansa. Virkailijoilla on puhelinaika 13.00-14.00, mutta täytyy olla tosi onnekas jos pääsee keskuksesta läpi, niin kova ruuhka siellä päässä on.

Sosiaalivirkailijat ovat ammatti-ihmisiä ja heillä on kova stressi, kun aika ei riitä auttamiseen, vaikka halua olisi. Eihän kukaan halua jättää tehtyä työtä kesken, mutta nämä hienot naiset ja miehet joutuvat tekemään näin koska aika ei riitä, kiitos Turun kaupungin.

Turun kaupunki on hieno, paras Suomessa, pidetään sosiaalipalvelut voimissaan, lisätään henkilökuntaa ja annetaan virkailijoille aikaa palvella meitä.

Seppo Rajala