Työttömyyspolitiikalla
tuetaan syrjäytymistä

Allekirjoitan nimimerkki B-luokan kansalaisen kokemukset (TS 11.11.). Työvoimatoimiston uutena asiakkaana kuvittelin ensi sijaisesti saavani tukea uuden työpaikan löytämisessä. Ainoa seikka, jolla herätin kiinnostusta, oli sivutoiminen opiskeluni.

Pitäisi olla päivänselvää, että työelämän rattailta putoaa, ellei seuraa alansa kehitystä. Näin etenkin akateemisilla aloilla. Mielestäni jatko-opiskelu on enemmän kuin suositeltavaa ja tulisi nähdä ansiona. Nyt jatko-opiskelijoihin suhtaudutaan kuin kerettiläisiin. Rangaistaan niitä, jotka ovat omaehtoisesti kukkaronnyörejään ja selkänahkaansa venyttäen kehittäneet osaamistaan.

Opintojen keskeyttäminen, joka on käytännössä usein ainoa mahdollinen, jotta saa työttömyysturvan, ei merkitse pelkästään oman ammattitaidon rapistumista, vaan todellista syrjäytymistä ihmissuhteista ja verkostoista. Et voi osallistua edes iltaluennoille, vaikka se ennen työn ohessa oli mahdollista. Voi vain vetää viltin niskaan pakkaspäivänä ja ajatella. Mikä onnettomuus Suomea kohtaisikaan, jos kaikki nykyiset työttömät rupeaisivat opiskelemaan. Siitä saattaisi seurata vaikka työttömyyspula.

Hiljaa virtaa...