Vielä Halloweenista

Jani Hyytiäinen (TS 6.11.) nousi aika hyökkäävästi puolustamaan Halloweenia kristityksi juhlaksi. Hän kirjoitti Yhdysvaltojen olevan uskovainen maa.

Mikään maa sinällään ei voi olla uskovainen. Sitä voi olla vain yksilöihminen, joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen vapahtajakseen ja pitää Raamattua ainoana auktoriteettinaan.

Suomikin on "nimikristitty" maa, kuten kirjoitin. Valitettavasti täälläkin tapahtuu paljon pahaa, rikoksia ja muita pimeyden tekoja. Se johtuu siitä, että ihminen ei ole alistanut elämäänsä Kristuksen hallintaan.

Raamattu kieltää yksiselitteisesti kaiken tutustumisen pahuuden voimiin. Efesolaiskirje 5:8 "Vaeltakaa valkeuden lapsina, älköönkä teillä olko mitään osallisuutta pimeyden hedelmättömiin tekoihin."

Se, että ns. kristityt, jopa kirkot ottavat käyttöönsä joitakin tapoja, ei tee niistä kristillisiä, tarkoitan Raamattuun pohjautuvia.

Jani Hyytiäinen kirjoitti, että tuskin naamiaisasuun pukeutuminen tekee kenestäkään saatananpalvojaa. On se kuitenkin ovelaa tutustumista pahuuden asioihin. Kristittynä ohjaan lapseni mieluummin pukeutumaan vaikkapa enkeliksi.

Se, että kieltäydyin ottamasta osaa lasten noitamenoihin, oli mielestäni nimenomaan kristillistä. En ruvennut murjottamaan lapsille vaan kieltäydyin kohteliaasti ymmärtäen, että kaiken takana ovat vanhemmat, jotka ovat lapsensa sallineet lähteä ovelta ovelle. Kyllä tällaisesta kieltäytyminen on varmasti niitä pienimpiä pettymyksiä, mitä itse kukin on lapsena joutunut kokemaan.

Siunausta ja varjelusta myös sinne Oklahomaan.

Mirja Järvinen