Avoin kysymys
pohjaosan pudottajille

Lukiessani viime TS-Extrasta Aimon vastausta Aimon Annos -kysymykseen "Ketkä veivät pohjaosan", pahoitin jälleen kerran mieleni tästä itseänikin koskevasta vääryydestä. Miten voi olla oikein, kun täydestä työeläkkeestä ensin vähennetään pohjaosan suuruinen markkamäärä, että siihen voidaan lisätä pohjaosa eläkkeen suurentumatta ja sitten se eduskunnan päätöksellä viedään pois ja eläke jää pohjaosaa pienemmäksi?

Kun tätä "uudistusta" oli hyväksymässä mm. arvostamani parlamentaarikko Pertti Paasio, rohkenen kysyä miten hän tätä ratkaisuaan perustelee ja tuntuuko se jälkeenpäin tarkasteltuna oikealta.

Olisi myös kiintoisaa tietää ja muistaa kenen tai keiden aloite tämä "uudistus" oli. Miten voidaan myöskään perustella sitä eriarvoisuutta, mikä eläkeläisiin kohdistuu esimerkiksi korkeamman sairausvakuutusmaksun ja ns. taitetun eläkeindeksin muodossa?

Rohkenevatko muut tämän vaalipiirin jaa-nappia painaneet kansanedustajat perustella ratkaisujaan näissä eläkeläisille tärkeissä päätöksissä, vai tekeekö mieli unohtaa?

P. Luukkonen