Miesrasismia

Kun seuraa mediaa, niin tulee väistämättä mieleen, että ihmisoikeudet eivät suojele tavallista valkoihoista miestä. Joka päivä näissä tiedotusvälineissä tulee julki rasistista solvausta miestä kohtaan.

Miestä halveksivaa ja aliarvioivaa kirjoittelua tulee lehdistössä päivittäin sivukaupalla. Myös rasistiset sarjakuvat on valjastettu lyömään miestä. Pari esimerkkiä Helsingin Sanomista: Viivi ja Vagner. Tässä sarjakuvassa naisen asuinkumppanina on sika. Kyse ei ole mistään eläinlemmikistä, vaan sarjakuvan miestä solvaava pilkan kohde on tämä sika.

Yksi esimerkki on myös HS:n kuukausiliite NYT:n sarjakuva "Naisen kanssa ", jossa naisen entinen mies on piirretty siaksi.

Jos joku henkilö Suomessa tai muualla sanoo julkisesti jotain muuta etnistä ryhmää tarkoittaen, että kaikki tämän ryhmän edustajat ovat sikoja, niin kyllä tällainen solvaaja varmasti joutuu edesvastuuseen.

Solvaaminen muokkaa kansalaisten mielipiteitä miestä vastaan. Vaikuttaa mm. lainsäädäntöön ja oikeuden käyttöön. Onko miehen oikeusturva tietoisesti poljettu niin alas, että tällainen solvaaminen on mahdollista.

Timo Vanhanen