Nykyinen työtahti on liian kova

Tänä päivänä puhutaan paljon loppuunpalamisesta ja työuupumuksesta. Työelämässä on kova kiire ja tuotantotavoitteet on nostettu huippuunsa, ettei yksittäisen työntekijän hyvinvoinnista ja varsinkaan mielenterveydellisistä ongelmista välitetä tuon taivaallista.

Meillä on kuulemma (itse olen ollut koko syksyn sairaslomalla) niin kiire töiden kanssa, että perinteiset joulujuhlatkin on päätetty jättää viettämättä! Juuri tänä vuonna - kun minäkin ajattelin osallistua taas pitkästä aikaa.

Olen lukenut tutkimuksen, jossa todettiin, että 50-vuotiaat naiset pyörittävät tätä maailmaa. Itse täytin tämän maagisen iän pääsiäisen aikoihin tänä vuonna, muttei kutsua viiden vuoden välein tehtävään terveystarkastukseen kuulunut terveysasemalta. Nyt syksyllä, puoli vuotta myöhemmin, terveydenhoitaja sanoi, että hänellä on ollut niin paljon uusien työntekijöiden terveystarkastuksia, ettei hän ole ehtinyt. Onko oikein unohtaa meidät "vanhat" (minullakin kohta 24 vuotta talossa)?

Työttömyyslukujen ollessa suuria huvittaa Nokian pääjohtaja Ollilan vaatimus pidentää työaikaa Suomessa. Sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että ne, joilla on työpaikka, joutuvat repimään selkänahastaan entistä enemmän ja samalla uuvuttavat itseään lisää. Nuorillekin pitäisi antaa oma mahdollisuutensa!

Tasa-arvosta työpaikoilla olisi paljonkin sanottavaa. Henkilökohtaisesti olen saanut työ"tovereiden" puolelta ylenkatsetta mm. siksi, kun puoluekantani on toinen kuin suurimmalla osalla heistä.

Marsa