Onko Raisiosta tullut Hölmölä

Muuhun päätelmään ei voi tulla, kun on lukenut viime aikoina lehtiä. Yleisönosastossa kirjoitti Matti Silander (TS 25.9.) kovin ihannoiden huumeyhdistyksen touhuja. Aika naivia, kun tietää, että huumeyhdistyksen toiminnanjohtaja on ilmoittanut muuttavansa itse taloon asumaan.

Aika moni suomalainen tekee mielellään hyviä asioita, kun ne vaan tehdään jonkun muun rahoilla. Tässä kohdin olisi hyvä muistaa, että suuri osa siitä rahasta, jota yhdistykset lypsävät ministeriöiltä ja muilta, on alunperin joko valtion tai kuntien saamaa verorahaa.

Jos edes murto-osa sosiaalirahoista olisi käytetty ajoissa laman syrjäyttämien ja henkisesti äärirajoilla olevien pienten lasten auttamiseen, niin koviksia ja huumesairaita olisi tässä maassa huomattavasti vähemmän. Rahaa tarvittaisiin tosissaan myös poliisien työhön.

Kuulemani mukaan Raisiossakin on karsittu kaikessa, mikä koskee päiväkoteja, kouluja ja sitä viimeistä avuntarvitsijaryhmää eli vanhuksia, jotka ovat koko ikänsä tehneet raskasta työtä.

Vähätalon kaupassa Raision kaupunki ei kuulemma tue millään tavalla huumeyhdistystä. Kuitenkin yhdistys saisi maksaa kauppahinnan 260000 mk vasta kolmen vuoden kuluttua. Paljonko tähän summaan tulee korkoa, vai onko korko jo mukana?

Lisäksi kaupunki rakentaa alueelle kunnallistekniikkaa 170000 markalla. Aikamoinen tuki sekin, vaikka siitä muutkin pääsisivät osallisiksi.

Mutta toisaalta Raisio sanoo irti vuokralaisen, joka on viljellyt tämän talon maita. Kaupunki siis menettää vuokran, eli kymmeniä ellei satoja tuhansia markkoja. Miinuspuolelle menee myös viljelijän työttömyyskorvaus.

Näinkö vastuuttomasti voi johtoporras hoidella yhteistä omaisuutta ja ihmisten verorahoja.

Työtön, mutta ei aivoton