Pienyrittäjät seminaareja rahoittamassa?

Turussa viime viikonloppuna järjestetyn Osaava Nainen -tapahtuman erinomaisuutta on hehkutettu ennen, tapahtuman aikana ja sen jälkeen. Miten hyviä ja taitavia naiset voivatkaan olla.

Eräässä paljon mainostetuista seminaareista pohdittiin onko nainen naiselle susi. Yhdennaisen yrityksen ns. joka paikan höylänä koen joutuneeni susien syötiksi ja kyseisen tapahtuman hyväksikäyttämäksi.

Käsityöläiselle 3000 markkaa on iso raha "myyntipaikasta". Olin kuitenkin kuullut niin paljon hyvää tästä tapahtumasta, että päätin riskeerata vaivalla ansaitut pennoseni. Pistin lisää rahojani likoon ostaessani materiaaleja, valmistin yökaudet tuotteitani saadakseni varmasti riittävästi myytävää.

Varastot kyllä riittivät; myin koko aikana kokonaista neljä kappaletta tuotteitani, niistäkin osan alihintaan, eikä kyse ole mistään luksustuotteesta vaan kohtuuhintaisesta käsityötuotteesta.

Ihmeissäni seurasin ilmoittelua ja lehtijuttuja ennen tapahtumaa ja mietin, oliko kyseessä tosiaan samat messut, jonne itse olin menossa. Missään en nimittäin nähnyt pienintäkään mainintaa, että kyseessä oli myös myyntitapahtuma.

Mielestäni messujen järjestäjällä pitäisi olla sen verran vastuuta, ettei myy messupaikkoja myyntitapahtumana, jos messuja mainostetaan pelkästään näyttely- ja seminaaritapahtumana. Itse messuilla väkeä oli kyllä paljon, mutta kukaan ei ilmeisesti ollut tullut ostamaan mitään.

Olimmeko me pienyrittäjät vain rahoittamassa hienoja seminaareja?

Jutellessani muiden käsityöyrittäjien kanssa totesin, että kaikilla oli samansuuntaisia ajatuksia tästä messutapahtumasta. Homma perustuukin ilmeisesti siihen, että paikalle saadaan aina uusia yrittäjiä, jotka eivät ole ennen olleet mukana. Olenkohan ymmärtänyt väärin, kun luulin, että osaava nainen tarkoittaa myös naista, joka osaa käsillään tehdä jotain kaunista ja ainutkertaista.

En todellakaan haluaisi samanlaista messukokemusta kenellekään muulle kuin minkä itse sain. Osaava Nainen unohti ja petti totaalisesti juuri sen, jolta on nimensä lainannut eli tavallisen suomalaisen osaavan naisen.

Mukana ollut osaava nainen