Hevoset pois kuntoradalta

Hämmästyin eräänä aamuna suuresti ollessani kävelylenkillä Turun Pansion urheilukentän maastossa sijaitsevalla kuntoradalla. Radan pinnassa oli tuoreita hevosen kavionjälkiä. Jälkien perusteella en kyennyt tunnistamaan oliko kysymyksessä ollut yksi hevonen vai ehkä useampiakin. Mutta joka tapauksessa joku kuitenkin oli keksinyt ruveta käyttämään ihmisten kuntoharjoitteluun tarkoitettua rataa hevosten maastoharjoitteluratana.

Mielestäni hevosurheilu on muiden urheilulajien joukossa yksi todella hieno urheilumuoto. Mutta katson myös, että kutakin urheilulajia tulee harrastaa niitä varten erityisesti rakennetuissa paikoissa. Ihmisten urheilu- ja kuntoiluharrastuksia varten rakennetut radat ovat täysin vääriä paikkoja hevosurheilun harrastamiseen.

Mitä tapahtuisi ja kuka ottaisi vastuun, jos kuntoradalla liikkuva hevonen säikähtäisi ja vauhkoontuisi jonkun radalla lujaa vauhtia juoksevan kovakuntoisen urheilijan yllättäen juostessa jossakin mutkassa hevosen eteen? Seuraukset saattaisivat olla tuhoisat.

Pysykää ratsastajat poissa ihmisiä varten rakennetuilta urheilualueilta. En minäkään tule kävelemään aamulenkkejäni sinne Artukaisiin teidän hevosaitauksenne sisäpuolelle.

Pidän hevosista