Palvelu kiven takana

Ostin pesukoneen eräästä suurmyymälästä. Vanha kone vietiin sopimuksen mukaisesti vauhdilla ulos, mutta yhtä vauhdilla kipattiin kylpyhuoneeseeni iso painava pahvilaatikko. Kaveri poistui mutisten, että kyllä sen laatikon jollain puukolla auki saa. Se siitä. Sain toki pahvilaatikon auki, mutta naisihmisen voimilla ei 75 kg:n konetta noin vain nostella. Itse asennus vaati mm. tukirautojen varovaisen poiston koneen rakenteista.

Oletin ilman muuta saavani koneen käyttövalmiina kotiini. Kun näin ei tapahtunut, soitin koneen myyneeseen liikkeeseen. Sieltä minulle kerrottiin, ettei kuljetusliikkeen miehellä ole pätevyyttä koneen asentamiseen. Miten sitten minulla asiakkaana se olisi? Miksei lähetetty sellaista kaveria, joka homman hoitaisi?

Liikkeestä kerrottiin, että taloyhtiön huolto- tai talonmiesten töihin kuuluu asennuspalvelu. Ei muuten kuulu ainakaan meidän yhtiössämme. Hyvää hyvyyttään huoltomiehemme kuitenkin lupautui korvausta vastaan asian hoitamaan.

Liikkeen toteamuksiin, ettei kukaan muukaan palvelua tarjoa totesin, että mm. ostaessani ruokapöydän sen kantoi sisään kaksi hentoa naista, jotka ruuvasivat jalat paikoilleen ja veivät roskatkin mennessään.

Ystäväni oli pienessä kodinkoneliikkeessä töissä. Kun ikääntynyt henkilö osti heiltä uuden jääkaapin, he kaapin vaihdon yhteydessä siivosivat vanhan koneen alta ennen uuden paikalleen laittoa. Tätä minä kutsun palveluksi.

Minä en siivousta odottanut, vaan asian hoitamista loppuun asti. Uusavuton en ole, ruuvimeisseli pysyy kyllä kädessäni. Kuitenkin jos vielä löytyy palveleva kodinkoneliike, ilmoittaudun oitis asiakkaaksi.

Palvelualan yrittäjä