Annetaan nuorille
mahdollisuus

Suomi Huumeettomaksi ry on tehnyt Raision kaupungille parhaan tarjouksen koskien Vähätalo-nimisen tilan myyntiä Raision kaupungin Vatselan kylässä. Kiinteistö sijaitsee Raisio Yhtymän läheisyydessä noin kolmen kilometrin päässä Raision keskustasta. Lehtikirjoituksista on selvinnyt, että Vatselan väki vastustaa myyntiä. Erityisenä syynä on myyminen sosiaalisen yhteisön Suomi Huumeettomaksi lukuun.

Kauppaehdot on tietysti myyjä- ja ostajaosapuolten yhteisesti sopimat. Ostajan (SuHu) tarkoituksena on ollut aikaansaada valvottu työyksikkö sekä pysyvä työpaikka syrjäytyneille nuorille ja pitkäaikaistyöttömille. Kiinteistöön tulisi Kestikievari sekä kurssi- ja koulutuskeskus, joka tarjoaisi kohderyhmille töitä ensin päärakennuksen remontoinnissa ja myöhemmin talon sisällä erilaisissa tehtävissä.

Asukkaat eivät miellä mm. Kestikievaria historialliseen kylämiljööseen. Outoa, koska Kestikievarit ovat juuri historiassamme sijoittuneet kyläyhteisöihin. Miksi aina ensiksi vastustetaan uuden ja oudon asian toteuttamista?

Eikö tässäkin olisi nyt pikaisesti kaupungin järjestettävä jonkinlainen tiedotus- ja neuvottelutilaisuus, jossa sekä myyjä- että ostajaosapuoli olisivat Vatselan asukkaiden tentittävänä, jotta asia selviäisi kaikille.

Koska tässä ei kaupunki ole millään lailla rahallisesti tukemassa em. yhteisön toimintaa, ei tässä ole kysymyksessä edes hyväntekeväisyyskään.

Kun vielä tässä annetaan mahdollisuus nuorille päästä jaloilleen ja näyttää oma osaamisensa ja toimintaintonsa, ei oletetuille ja mielestäni myöskään etsimällä etsityille syille tai pelkotiloille tule antaa valtaa. Toivotaan ymmärrystä ja tervettä yrittämismieltä.

Matti Silander