Majakka ja perävaunu

Merellinen Turku on saamassa uudeksi maamerkikseen Majakkarannan 16-kerroksisen tornin, majakan. Kaupungin päättäjät saivat vuosien jahkaamisen jälkeen tehtyä jälleen erinomaisen älyvapaan päätöksen sallittuaan tornin rakentamisen. Majakka sopii Pitkänsalmen rantamaisemaan yhtä hyvin kuin kauppahallin päälle (vai oliko se viereen ?) suunniteltu peilipallo.

Toisaalta saisihan majakasta aivan oikean merenkulkijoiden ohjaajan antamalla kaupungin kassasta rahaa sopivan taiteilijan tukemiseksi. Hän voisi virittää majakan katolle värilliset vilkkuvalot kaupunkilaisia ja meitä ulkopaikkakuntalaisia hauskuuttamaan.

Aivan oma lukunsa tulee olemaan majakassa asuminen. Ex-majakka-rantalaisena tiedän, että jo kuudennen kerroksen korkeudella tuuli tuivertaa huippumelodisesti ovissa ja ikkunoissa. Etelän/lännensuuntaisten parvekkeiden ovien avaamiseen tarvitaan sorkkarautaa ja parvekkeella eivät tavarat kiinnipulttaamatta pysy.

Jos ihmettelitte otsikon sanaa perävaunu, niin niitä tarvitaan, kun talon tuleville asukkaille paljastuu luonnon torviorkesterin tahti ja föönin teho.

Lohdutukseksi voin sanoa, että Bengtskärin majakalla tuulee kovemmin, yleensä.

Onneksi ex-majakkarantalainen