Ideoita yrittämiseen

Esitän tässä ideoita, joilla suomalaista tuotantoa voitaisiin edistää. Tuoteideani ovat ehkä hassunhauskoja, mutta taatusti omaperäinen ideahan voi tuottaa eniten. Yritykset ja yrittäjiksi ryhtyvät, olkaa rohkeita ideoinnissanne, niin saamme pyörät pyörimään!
Ensinnäkin voitaisiin kehitellä kariesta hampaisiin aiheuttavan bakteerin tuhoava rokote tai lääke. Toiseksi oman rakkaan äänellä tai jollain muulla omalla äänitteellä herättävä kelloradio olisi miellyttävä ja kiva uutuus. Pienoiskirjoituskone lasten ja ammattilaistenkin käyttöön olisi joskus tarpeellinen. Rakennusmestari ja kirvesmiestyöryhmä voisivat erikoistua puolestaan tasakattojen muuttamiseen harjakatoiksi.
Kauniita design-kampoja olisi mukava antaa lahjoiksi, mutta tavaratalot myyvät vain standardeja. Joku artesaani, ala valmistaa kampoja, harjoja ja peilejä. Pikkulasten (0-3 v.) äidit voisivat ihastua ajastimella toimivaan hennosti keinuttavaan moottoriheijaan. Isommille (7-12 v.) lapsille ehdotan superpalloaineesta tehtyjä pohjia kenkien pohjiksi huvitteluun: pomppukengät!
Yrittäjän tie on joskus kivinen, mutta kannustan muitakin kehittelemään ideoita.
Pirjo Junnila-Koskinen