Työntekijä lähtee,
home jää...

Tässä jälleen joukko alipalkattuja ja ylityöllistettyjä nuhaisia ja kröhäisiä naisia kaupungin palveluksessa ihmettelee tällä kertaa Turun kaupungin työterveysaseman touhuja.
Esittäisimme avoimen kysymyksen, miksi ihmeessä työterveysasema itsepintaisesti kieltäytyy ottamasta hometestejä useista pyynnöistä huolimatta?
Tavalliset terveysasemat ilmoittavat, ettei se ole heidän asiansa, vaan kuuluu nimenomaan työterveysasemalle. Siellä taas lääkäreistä kukaan ei halua ottaa asiaa omakseen. Jos kerran on kyse työpaikasta, josta on home-epäilyjä ja Tyksissä ja yksityisesti testeissä käyneet ovat saaneet kokeissa korkeat homearvot, niin meidän mielestämme silloin työterveysaseman velvollisuus on testata koko henkilökunta.
Eikö terveydenhoito ole nimenomaan tarkoitettu sairauksien ennaltaehkäisyyn. Sehän ei ongelmaa poista, kun hometesteissä korkeat arvot saaneelle työntekijälle sanotaan, että vaihda työpaikkaa!
Huono selitys testaamattomuudelle on rahapula, kun kerran rahaa tuntuu löytyvän herrojen turhanpäiväiseen matkusteluun kasapäin.
Kaiken lisäksi kyse ei ole pelkästään työntekijöistä vaan myös suuresta joukosta pieniä lapsia.
Kuka ottaa vastuun?
Naisia päiväkodin homeisesta ikkunasta