Enemmän aikaa liikenteeseen

Höpö, höpö miesautoilija, kirjoituksesi (1.9.) johdosta huomio! Totuushan on, että Turun liikenteessä ajetaan jatkuvasti ylinopeuksilla ja punaisia valoja päin.

Turun liikenteessä on myös olemassa selvä "tulppa", joka aiheuttaa riskitilanteita itse kullekin. Asia on nimittäin niin, että turkulainenhan ei edellä ajavaa autoa hevillä päästä vaihtamaan kaistaa, varsinkaan jos kaistanvaihtajana on nainen ja kaistanvaihdon mahdollistajana mies.

Ihmekös sitten, että nainen entistä viisaampana ajaa köröttää keskikaistaa (josta pääsee tarvittaessa kääntymään vasemmalle).

Uskallan epäillä, että alussa mainitun kirjoituksen takana on yksi niistä miehistä, jotka haluaisivat ajaa hieman nopeammin kuin nopeusrajoituksia noudattava nainen. On kiire!

Eiköhän Turun liikenteessä jokaisen autoilijan, sukupuolesta riippumatta, pitäisi miettiä ajankäyttöään ja ottaa enemmän aikaa kaupunkiliikenteeseen. Niin säästyisi kaikkien hermoja ja liikenteessä loukkaantumiset vähenisivät.

Ajatellaan ja varotaan myös pieniä koululaisia, jotka joutuvat liikkumaan liikenteen "jaloissa". Pyöräilykausi on lopuillaan, mutta vielä muutama uhkarohkea liikkuu autojen seassa liikenteessä. Sitäpaitsi talven liukkaat ajokelit ovat edessäpäin, ei liene pahaksi kenellekään totutella pienempään vauhtiin jo etukäteen.

Turvallista matkaa kaikille!

Päivittäin Turun liikenteessä
autoileva ei-miesautoilija