Työn hakemisen
vaikeus

Kävin taas kerran työvoimatoimistossa. Katselin läpi vapaat työpaikat. Kovin paljon ei niitä ollut, jotka sopisivat minulle, mutta yksi oli ja sehän riittäisikin. Soitin kyseiseen yritykseen. Miellyttävä-ääninen henkilö vastasi ja kun esitin asiani ihmetteli hän kovasti vieläkö se ilmoitus siellä on. Hän oli jo kaksi kertaa soittanut työvoimatoimistoon ja pyytänyt ottamaan ilmoituksen pois seinältä, sillä paikka oli täytetty.

Jokin aika sitten luin myös samaisen työvoimatoimiston seinältä ilmoituksen. Työpaikka oli yhdeksi kuukaudeksi erääseen kiinteistövälitysfirmaan. Soitin ja kävin keskustelemassa kyseisestä tehtävästä. Päivä oli keskiviikko noin kuukausi sitten. Henkilö, jonka kanssa keskustelin lupasi soittaa joka tapauksessa (siis saanko paikan vai en) perjantaina tai lauantaina. Odotin tietenkin, niinkuin jokainen joka hakee työ- tai vastaavaa paikkaa, vastausta. Sitä ei ole vieläkään kuulunut. Tosin haastattelijani ei maininnut kuin päivät koska hän ottaa yhteyttä, ei kuukautta ei vuotta. Ehkä hän soittaa vuonna 2000 jokin perjantai.

Aina moititaan työttömiä, ettei viitsitä hakea töitä. Tuntuu vähän siltä, että vikaa on niin susissa kuin lampaissakin. Ainakin työvoimatoimiston pitää olla toimiva ja työpaikkailmoittelu ajan tasalla vai onko siellä pulaa työvoimasta. Olen heti valmis haastatteluun.

Anette Mikkola