Perno muuttunut epäviihtyisäksi

Olen asunut Turussa Pernon omakotialueella vuodesta 1958 ja seurannut läheltä alueen kehitystä ja muuttumista aina noista päivistä lähtien.

Ennen niin rauhallinen ja viihtyisä alue on muuttunut viime vuosina erilaisten epäsosiaalisten ja "syrjäytyneiden" joukkojen temmellyskentäksi varsinkin Hövelin liikekeskuksen tienoilla.

Nämä 20-40 -vuotiaat kaljapullojen kanssa heiluvat ja nurkat likaavat sankarit terrorisoivat ja töhrivät bussikatoksia myöten aluetta niin, että tavallisella ihmisellä ei kohta ole sinne mitään asiaa.

Kaupungin budjettivalmisteluissa sosiaalitoimeen vaaditaan lisäsäästöjä. Kohteeksi on ehdotettu vanhusten-, sairaiden- ja lastenhoitoa. Onko todella niin, että nämä ovat ainoita säästökohteita?

Olen vakuuttunut, että nämä kaljaveikot eivät ainakaan työnteolla ole elämäntyyliään kustantaneet. Jostain he rahat tähän saavat. Ettei vaan olisi sosiaaliluukulta.

Eikö olisi jo korkea aika pistää asiat tärkeysjärjestykseen ja säästää näiden yhteiskunnan kannalta täysin tuottamattomien kansalaisten kaljarahat ja ohjata ne sivistysvaltion perusperiaatteiden mukaisesti vanhusten, sairaiden ja lasten hyvinvointiin.

Ei oikeuksia ilman velvollisuuksia