Huovinen olisi hyvä arkkipiispa

Lehtikuva<br />Helsingin piispa Eero Huovinen olisi arkkipiispa, joka saisi vasemmiston palaamaan kirkon suojiin, toteaa kirjoittaja.
Lehtikuva
Helsingin piispa Eero Huovinen olisi arkkipiispa, joka saisi vasemmiston palaamaan kirkon suojiin, toteaa kirjoittaja.

Arkkipiispaksi tarvitaan henkilö, joka on isähahmo, visionääri, sovittelija, taktikko. Eero Huovinen on kaikkea tätä. Eero Huovisella on karismaa.

Hänellä on arvovaltaa niin liberaalien kuin vanhoillisten keskuudessa. Huovista arvostetaan keskustan ja kokoomuksen piireissä. Hänellä on hyvät suhteet sosiaalidemokraatteihin ja vasemmistoon. Suomi elää etsikkoaikaa; sekä työväenliikkeen että vasemmiston johdossa ovat henkilöt, jotka suhtautuvat kirkkoon myönteisesti.

Nyt tarvitaan arkkipiispaksi henkilö, jolla on arvovaltaa, lempeyttä, rohkeutta ja voimaa toimia hyvän paimenen tavoin. Nyt tarvitaan arkkipiispaksi paimen, joka uskaltaa jättää sata lammasta ja hakee kotiin yhden kadonneen, laumasta eksyneen! Huovinen olisi arkkipiispa, joka saisi vasemmiston palaamaan kirkon suojiin.

Pappi, proffa, sielunhoitaja, julkkis, fiksu, mies, jolta aina odotetaan jotakin. Mielenkiintoinen persoona, skeptinen, ei ikävystyttävä, mutta ei kuitenkaan ärsyttävä! Sopiva astumaan Vikströmin suuriin saappaisiin! Kaikki arkkipiispaehdokkaat ovat hyviä ja ansioituneita, mutta miksi emme valitsisi parasta mahdollista? Miksi Eero Huovinen itse kieltäytyy vastuusta ja koko kansan ylipaimenen virasta?

"Sinun puoleesi minä käännyn, opeta minulle tie, jota kulkea. Ja vaikka Jumala koettelee ystäviään ja ehkä erityisesti juuri ystäviään, Hän ei meitä jätä, eikä Hän hylkää meitä" (Huovisen siunauspuhe kahden poliisin hautajaisissa). Ketä Jumala nyt koettelee? Voimmeko jättää etsikkoaikamme käyttämättä? Vetoamme piispa Eero Huoviseen, muihin arkkipiispaehdokkaisiin, presidentti Ahtisaareen ja koko Suomen kansaan: Eero Huovinen arkkipiispaksi!

Vielä yksi näkökulma arkkipiispan vaalista; tuleeko Suomesta kahden piispan alue? Eero Huovinen on voimakas johtaja, karismaattinen henkilö, omantiensä kulkija. Helsingin piispa. Entä uusi arkkipiispa, onko hänellä voimia ja kykyä estää kahtiajako Turku/Helsinki? Onko uusi valittava arkkipiispa koko kansan paimen, Suomen kirkon johtaja?

Nämä ovat kysymyksiä, joilla haluamme herättää keskustelun oikeasta valinnasta, parhaasta mahdollisesta arkkipiispasta, vielä näin vaalien kynnyksellä. Rukoilemme, että kirkko ja Suomen kansa saisi hyvän Paimenen, jonka johdatuksessa on hyvä ja turvallinen vaeltaa. Eero Huovinen on se Paimen, jota tarvitsemme.

"Minä olen hyvä paimen. Minä tunnen lampaani ja ne tuntevat minut... minä panen henkeni alttiiksi lampaiden puolesta. Minulla on myös muita lampaita, sellaisia, jotka eivät ole tästä tarhasta, ja niitäkin minun tulee paimentaa. Ne kuulevat minun ääneni, ja niin on oleva yksi lauma ja yksi paimen." (Joh. 10:14).

Eero Huovinen
arkkipiispaksi