Lokaaminen saisi
jo loppua

Nimimerkki "Seurakuntalainen" irrotteli tällä palstalla 6.9. arkkipiispanvaalista. Kirjoitus jatkoi sitä ala-arvoista leimaamista, joka tämänvuotisissa arkkihiippakunnan piispanvaaleissa on kuplinut julkisuuteen asti.

Piispaa valittaessa on tavattu keskittyä oman ehdokkaan kehumiseen eikä toisten moittimiseen. Vääristelyt ja vihjailut, joilla nytkin haukutaan viimeisimmän koevaalin voittanut ehdokas, viittaavat syiden olevan henkilökohtaisessa närästyksessä eikä tosiasioissa.

Leimakirveen kohteena ei ole vain ehdokas, vaan myös hänen kannattajansa, jotta nämä saataisiin luopumaan tuestaan. Paarmaa äänestävät ovat siis tyhmiä, kun eivät ymmärrä mikä "Seurakuntalaisen" ja kumppanien mielestä olisi oikein ja yrittävät saada "oman miehen" valituksi. Mutta minkäs mahtaa, kun oma on suuren joukon mielestä paras!

Koska Paarma on vahva hallinnossa, vihjaavat vastustajat, että tämä on haitta. Eikä ole - päin vastoin. Ja Paarmahan on, kuten samalla 6.9. palstalla toisaalla todetaan, myös hengellinen johtaja. Tässä se "Seurakuntalaisen" kaihoama kirkon kokonaisetu.

Nimimerkki käyttää lisäksi jo ennen kuultua pelotetta, että elleivät turkulaiset äänestä hänen mielensä mukaan ja jotain muuta kuin Paarmaa, heidän äänioikeuteensa kajotaan. Aika alhaista. Sitä paitsi nimimerkki unohtaa, että muut hiippakunnat osallistuvat vaaliin jo nyt.

Kun Paarman kannattajien väitetään tuellaan ja sen julkistamisella ajavan vain henkilökohtaisia pyyteitään, jätän nimeni kertomatta - varaa on - ja "Seurakuntalaisen" tavoin kirjoitan nimimerkillä minäkin.

Valitsija