Lastenneuvolapalvelut
ovat maksuttomia

Turussa on käytössä erikoislääkäripoliklinikoilla 100 markan poliklinikkamaksu lukuunottamatta Lasten ja Nuorten Terveydenhuoltoa, missä erikoislääkäripalveluista peritään 100 markan vuosimaksu. Näitä palveluita Turussa antavat Lasten Erityisneuvola ja Lasten ja Nuorten Poliklinikka. Käytettävissä on lastentautien, lastenneurologian, lastenkirurgian, lastenurologian ja naistentautien erikoislääkäripalveluita.

Maksua ei peritä näillä poliklinikoilla perusterveydenhuollon palveluista, joita ovat lastenneuvolapalvelut, kouluterveydenhuollon palvelut ja muut sellaiset lääkäripalvelut, joissa erikoislääkärin kannanotto ei ole tarpeen, ja jotka voitaisiin yhtä hyvin suorittaa oman alueen terveysasemalla.

Maksua ei myöskään peritä hoitajien palveluista, kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain mukaisista palveluista eikä lasten kuntoutuskäynneiltä, joihin kuuluu kuntoutustarpeen ja kuntoutusmahdollisuuksien selvittely.

Maksuttomia ovat myös nuorten päihdehuollon palvelut ja nuorten gynekologiset palvelut.

Lastenneuvolatyöhön kuuluvat palvelut ovat maksuttomia sekä Lasten ja Nuorten Terveydenhuollon erikoislääkäripoliklinikoilla että oman alueen perusterveydenhuollossa.

Pirjo Terho
Ylilääkäri
Lasten ja Nuorten Terveydenhuolto