Kokemusta maailmalta

Arkkihiippakunnassa on kaksi piispaa. Tilanne on uusi; arkkipiispalle on haluttu jättää enemmän aikaa kansainvälisten ja kokonaiskirkollisten asioiden hoitamiseen. Perinteet ovat kunniakkaat: Mikko Juva oli Luterilaisen maailmanliiton presidentti, John Vikströmin aikana solmittiin Porvoon sopimus.

Tulevalla arkkipiispalla olisi työnkuvansa johdosta oltava sekä kokemusta kansainvälisten asioiden hoitamisesta että kyky ymmärtää tämän hetken suomalaista uskonnollisuutta.

Piispa Wille Riekkinen on Suomen ja Helsingin yliopiston lisäksi opiskellut ja/tai opettanut Ateenan, Zürichin, Jerusalemin ja Tübingenin yliopistoissa, toiminut Tallinnan teologisen instituutin professorina ja työskennellyt Kirkkojen maailmanneuvoston ainoana raamattuasiantuntijana Genevessä yli neljän vuoden ajan. Hän on kurssittanut ihmisiä Latinalaissa Amerikassa ja Kaakkois-Aasiassa sekä vastannut DEIVERBUM-instituutissa tulevien katolisen kirkon johtomiesten viikon mittaisista ekumeenisista raamattukursseista.

Työssään hän on pitänyt yhteyttä raamattuasiantuntijoihin eri puolilla maailmaa. Näin hän tuntee laajasti teologisia virtauksia ja on tuttu ulkosuomalaistyön kanssa.

Wille Riekkinen on piispa, jolla on vahva kokemus pappina myös suomalaisesta hengenelämästä. Tällaista miestä on ilo äänestää arkkipiispaksi.

Pertti Hannus,
kasvatusasiain-
keskuksen johtaja, Pori

Jukka Lehesaari,
kansainvälisen seura-
kunnan pappi, Turku