Bussi lähti ilman
matkustajia

Tulin lomamatkalta viime lauantain ja sunnuntain välisenä yönä 30.8. noin klo 3.00. Kone saapui Helsinki-Vantaan lentoasemalle hieman etuajassa eli noin 2.45. Tiesin, että Turun pikavuorobussi lähtee klo 3.00 ja kiirehdin terminaalin läpi bussilaiturille. Saavuin paikalle 3.01., eikä bussia enää näkynyt. Kysyin vieressä olleen vuoron kuljettajalta, näkikö hän bussin jo menneen. Hän vastasi bussin juuri lähteneen tyhjänä tai lähes tyhjänä.

Samasta koneesta oli Turkuun ja Saloon tulijoita enemmänkin, arviolta ainakin 10 henkilöä. Seuraava bussi lähti sitten 5.25 ja sitä seuraava 6.00. No, pääsinhän sitten parin tunnin odottelun jälkeen kotiin. Mutta, mieleni tekee kysyä Pohjolan edustajalta (kuulin bussin olleen Pohjolan linjan) sitä, kuinka monta matkustajaa kyseisessä autossa oli? Tuntui siltä, ettei ko. vuoro harjoittanut kovin hyvää liiketoimintaa.

Toiseksi tiedustelen sitä, onko bussiyhtiö lentokenttävuoroa ajaessaan kiinnostunut ja yleensäkään tietoinen saapuvien koneiden aikatauluista? Loogisesti ajateltuna näin tulisi olla. Koneet voivat joskus tulla etuajassa, joskus myöhässä. Miten on selitettävissä se, että bussi ei odota mahdollisia matkustajia minuuttiakaan, vaan lähtee tyhjillään ajamaan kohti Turkua? Mistä ne matkustajat matkan varrelta klo 3 ja 5 välillä yöllä tulevat, jos ei lentokentältä?

Löytyykö tähän asiaan jokin järkevä selitys, jota vain en ymmärrä? Jään odottamaan vastauksia ja hyviä meriselityksiä.

VTM Janne Hyvärinen,
Halikko