Eriarvoisuutta
sähkömaksuissa

Sähkömarkkinat ovat kuumentuneet ja toiminnassa on jo selvästi ylilyönnin makua, kun kova kisailu pienkäyttäjien sieluista on alkanut. Pienkäyttäjäthän voivat kilpailuttaa sähkön ostonsa 1.9.1998 alkaen.

Länsivoima Oy on ilmoittanut tarkistavansa sähkönhintojansa 1.10.98 alkaen. Pieni alennus sähkönhintoihin on sinänsä varmasti tervetullut tarkistus ottaen huomioon tähänastisen huomattavan korkean hintatason. Sähkömarkkinoiden valtaustuoksinassa yhtiö kuitenkin tarjoaa sähköä koko valtakunnassa Omakotiliiton jäsenille huomattavasti halvemmin hinnoin kuin yleisesti oman alueensa pienkäyttäjille tariffihinnoin. Hintaero tyypillisen omakotitalon sähkölaskussa tulee olemaan noin 330 mk vuodessa Omakotiliittoon kuuluvan kuluttajan eduksi.

Pitkäaikaisen ja Länsivoiman perinteisellä toiminta-alueella asuvan asiakkaan puolesta voi vain kysyä, onko oikein, että sähköyhtiö ryöstää ns. oman alueensa omakotiasujilta noin 34 prosenttia suuremmat sähkömaksut kuin uusilta asiakkailtaan, jotka voivat asua eri puolilla Suomea. Toimituskustannuksethan ovat joka tapauksessa ulkopuolisessa myynnissä suuremmat kuin tariffimyynnissä omalla alueella. Voisiko Länsivoima julkisesti perustella em. hinnoittelutapaansa?

Oikeudenmukaisuutta kaipaava