Maksuttomuus
vain väliaikaista

Nimimerkki "Maksava matkustaja" (TS 26.7.), ymmärrän kyllä ärtyneisyytesi. Haluan kuitenkin esittää oman näkökantani tästä "rattaat ja ilmaiseksi matkustavat äidit ruuhkabussissa" -asiasta.

Olen kahden lapsen äiti, nuorempi on 3-vuotias. Koska omaa autoa ei ole ja asumme lähiössä, liikumme paljon linja-autolla. Parhaillaan vietämme kolmisin kesälomaa ja matkustamme lähes päivittäin linja-autolla esim. uimaan, Seikkailupuistoon, jne.

Kolmevuotiaani on isokokoinen, mutta kuitenkin vielä pieni lapsi eikä hän jaksa kävellä pitkiä matkoja. Sen takia pidän kokoontaitettavia sateenvarjorattaita mukana. On helpompaa laittaa hänet niihin istumaan jos väsymys yllättää esim. kesken kadulla kävelemisen. 18-kiloista naperoa ei kauan jaksa kantaakaan.

Olen tarjonnut linja-auton kuljettajalle maksua, koska minustakin tuntuu kummalliselta, että matkustan ilmaiseksi vaikka sateenvarjorattaani olisivat kokoontaitetut. Kuljettajan vastaus tähän on että rattaat ovat rattaat, maksua ei oteta.

Kukapa pienten lasten vanhempi haluaa ehdoin tahdoin ruuhkabussiin lastensa kanssa, sitä on joskus vain vaikea välttää. Nyt kesällä olin lasteni kanssa linja-autossa, joka lähti klo 9.40 ja oli aivan täynnä ihmisiä, ruuhkabussin veroisesti. Kukapa sitäkään olisi arvannut?

Haluaisin vielä muistuttaa "Maksavaa matkustajaa" siitä, että tämä ilmaiseksi kulkeminen on vain väliaikaista. Kohta minunkin naperoni on jo niin iso, että jaksaa kävellä itse eikä rattaita enää tarvita. Sitäpaitsi pienten lasten kanssa linja-autossa matkustaminen on joskus sellaista sähläystä, että sitä ei luulisi kenenkään ulkopuolisen kadehtivan.

Taksiin ei ole varaa