Missä Brinkhallin
rannan rappuset

Turun kaupungin omistamaa Brinkhallin rantaa Kakskerrassa on perattu, mutta jotain oleellista on unohtunut: laiturilla edellisinä vuosina olleet kahdet uimarappuset puuttuvat kokonaan. Soitto kahteen eri virastoon - liikunta- ja kiinteistö- ja rakennustoimen virastoon - ei tuottanut muuta kuin asian keskinäistä pallottelua ja asiasta jotain tietävät olivat tietysti lomalla.

Minkä viraston vastuualueeseen kuuluvat kaupungin uimarannat? Liikunta-, kiinteistö-, vapaa-aika-, ympäristö- vai kaikki yhdessä? Kuluneen kahden viikon aikana rappujen puuttuminen on kummastuttanut uimakoululaisia ja heidän vanhempiaan. Perjantaina 24.7. päättynyttä uimakoulua oli ollut järjestämässä myös Turun kaupungin liikuntavirasto. Muut järjestäjät olivat SPR:n ja Mannerheimin lastensuojeluliiton Kakskerran osastot.

Uimaopettaja kiinnitti huomionsa myös toiseen erittäin tärkeään seikkaan. Parkkipaikalta rannalle johtava tie on suljettu lukitulla puomilla. Entä jos uimakoulun aikana tai yleensä rannalla tapahtuu onnettomuus, joka vaatii ambulanssia? Mistä saa avaimen, ja onko se jokaisen rantaa käyttävän tiedossa?

Yleisiä tiedotuksia varten pitäisi kaupungin yleisillä uimarannoilla olla selkeät ilmoitustaulut, jossa voisi ilmoittaa mm. vedestä oletut näytetulokset, uimakoulut, ym. tiedotukset. Tällainen ainakin Brinkhallin rannasta puuttuu, ellei piilossa pöheikössä sijaitsevan haisevan huussin ulko-ovea lasketa sellaiseksi.

Virve Myllymäki