Ihminen on eri asia

Mielipidesivulla saatiin lukea, että karhuilla on yhtä suuri oikeus elää kuin ihmiselläkin (TS 12.7.). Niiden pitää antaa rauhassa lisääntyä ihmisten keskuudessa.

Olipa mielenkiintoinen näkemys. Jos nyt "tasa-arvoa" katsotaan, niin onko koskaan kuultu karhuista tai muista petoeläimistä, jotka olisivat alkaneet suojella ihmisiä?

Kun nyt ihminen ja eläin tasapäistetään, ja sitten vielä lisäksi otetaan ihmiseltä oikeus itsensä ja lajinsa suojeluun, niin jotakin olennaista ihmisyydestä on hukkunut jonnekin. Ehkä se on tämän ajan tapa tehdä ihmisistä eläimiä. Jos ihmisen ruumis on kehittynyt eläinkunnassa, niin ei se ihmisestä eläintä tee. Se ei ole ihmisen taso.

Nykyisenä teknologian aikakautena saadaan herätettyä takaisin elämään jo kliinisesti kuolleita ihmisiä. Moni heistä muistaa lähtönsä tästä maailmasta ja toiset vielä kauemmaksikin eteenpäin matkansa.

Ihmisen ja eläimen elämällä on valtava ero. Eläin elää hetken, ihminen ikuisuuden. Tämä ihmisen aika valita määränpäänsä on niin tärkeä, että sen rinnalla jonkun eläimen elämä ei ole mitään. Jos eläin kuolee, ei sitä enää ole - on kuin se ei olisi koskaan ollutkaan.

Ei millään pahalla, mutta ihminen ei ole "vain eläin" - vaan paljon muuta. Ihmisten kärsimykset myös ovat varmasti suuremmat kuin eläinten. Tämä ei tarkoita sitä, että eläimiä saisi rääkätä.

Ihmisten suojelija