Jalkapalloa ilman hulinointia

Allekirjoittaneella oli mahdollisuus seurata perjantaina 3.7. puolivälieräottelua Brasilia - Tanska Stade de Beaujoine- stadionilla Nantes'ssa.

Ottelun seuraamisen lisäksi päällimmäisenä aisti iloisuuden sekä kannustuslaulut, jotka olivat kaukana epäpuraisuudesta ja riitelystä.

Lisäksi pienen kaupungin keskustassa oli järjestetty alue, jossa oli kymmenittäin myyntikojuja erilaisine tavaroineen.

Pienoisjalkapallokentälle oli tuotu pehmeää hiekkaa, missä eri maiden kannattajat pelasivat tiukkoja pelejä sulassa sovussa.

Ravintoloiden terasseilla istuivat niin Tanskan kuin Brasilian fanitkin saman pöydän ääressä, hienoa!

Kansainvälisellä jalkapalloliitolla on yli 190 jäsenmaata, joista on valittu kymmenelle paikkakunnalle pääorganisaattorit. Pienestä Suomesta kutsuttiin tähän vaativaan ja arvostettuun tehtävään Suomen Palloliiton pääsihteeri Pertti Alaja. Tämä on tosiasia, josta meidän kaikkien tulisi olla ylpeitä.

Hän pystyy mm. solmimaan tärkeitä suhteita eri maiden edustajien kanssa.

Oli myös miellyttävää seurata Pertti Alajan tyylikästä työskentelyä Nantes'n stadionilla. Ihmettelenkin miksi julkisuudessa on ollut niin vähän tietoa tästä. Miksi nukutte Suomen Palloliiton tiedottajat?

Jalkapallo elää voimakkaasti nyt ja tulevaisuudessa. Huliganismi tulee väistymään "kuningas jalkapallon" tieltä. Se on varmaa.

Risto Kuusela