Varovasti rullaluistimilla

Rullaluistelu on oivana kuntoiluharrastuksena valloittanut nuorten ja miksei myös vähän vanhempienkin mielet. Hyväkuntoiset, autoteistä erilliset jalankulku- ja pyörätiet ovat turvallisia tähän liikuntamuotoon soveltuvia ratkaisuja.

Kaupungeissa ja niiden liepeillä tällaisia paikkoja on runsaasti, mutta kun siirrytään maaseudulle, tilanne muuttuu oleellisesti. Kapeat, mutkaiset ja mäkiset sivutiet voivat aiheuttaa yllättäviä tilanteita, jos aivan sopimattomassa paikassa tulee vastaan rullaluistelijoita.

Näin minulle kävi. Ajaessani maaseudulla lyhyttä jyrkkää vastamäkeä vastaani lasketteli rullaluistelijoiden jono. Koska joukossa oli myös varsin pientä väkeä, ohitusväliä piti pitää tavallista suurempana. Näin ollen olinkin jo osittain vastaantulevan liikenteen kaistalla. Mäen takia näkyvyyden ollessa lyhyt olisi mahdollisen vastaantulevan auton kohtaaminen saattanut olla kohtalokasta.

Ystävällinen kädenojennus rullaluistelijoille, ottakaa autoliikenne huomioon. Pyrkikää tieosuuksilla, joilla on huono näkyväisyys, ajoittamaan liikkumisenne niin ettei aiheudu tarpeettomia vaaratilanteita.

T.L.