Sairaanhoitopiirin kustannukset

Miksi ylimääräinen sairaanhoitopiirin valtuuston kokous, hallituksen puheenjohtaja Mikko Sedig?

Asiathan voidaan päättää normaalissa kokouksessa kahden kuukauden päästä, jolloin säästettäisiin myös siltä ajalta projektijohtajan palkan, koska siihen ei ole määrärahaakaan tälle vuodelle.

Näin hallituksen puheenjohtajan ylimääräisiin kustannuksiin syyllistämät pöytäkirjantarkastajat olisivat aiheuttaneet todellisuudessa V-S sairaanhoitopiirille noin 160000 markan säästön.

Mistä tämä kiire täysin tarpeettoman viran täyttämiselle hinnalla millä tahansa? Mitään perusteita siihen ei ole olemassa.

Hallituksen puheenjohtajan Mikko Sedig syyttää myös meitä pöytäkirjantarkastajan ala-arvoisesta ja vastuuttomasta menettelystä sekä valtuuston nöyryyttämisestä.

Mitä tulee valtuuston nöyryyttämiseen, niin siihen syyllistynyt ainoastaan Mikko Sedig. Sillä sen jälkeen, kun syksyn valtuusto oli äänestyksen tuloksena päättänyt, ettei Pertti Päivikettä siirretä projektijohtajan virkaan, niin Mikko Sedig puolen tunnin kuluttua päätöksestä alkoi hallituksen kokouksesta puuhata uutta kokousta päätöksen muuttamiseksi ja nyt hän syyttelee meitä valtuutettuja.

Ala-arvoista on se, että hallituksen puheenjohtaja ja juristi vaatii pöytäkirjantarkastajia muuttamaan mieltään kustannuksien välttämiseksi, vaikka asia on aivan päinvastoin. Kerrassaan käsittämätöntä.

Johtuneeko tämä tavaton kiire siitä, että Mikko Sedig pelkää, ettei uudeksi V-S sairaanhoitopiirin vt. johtajaksi suunniteltu Leo Mikkola ehtisi "puhdistaa pöytää" eli lopettaa aluesairaaloita riittävästi sen kahden vuoden aikana, jonka jälkeen uusi piirijohtaja on tarkoitus valita.

Mahdollisista lopetettavista aluesairaaloista Leo Mikkola ehti jo mainita Turunmaan ja Raision.

Olisihan se noin ulospäin erinomainen asia, jos sitoutumaton ja eläkkeelle lähtevä Leo Mikkola tekisi tuon likaisen työn ja uusi johtaja pääsisi alkamaan puhtaalta pöydältä.

Viimeaikaisten tapahtumien perusteella voisi arvata, että uusi piirinjohtaja on sosiaalidemokraatti ja nimeäkään tuskin olisi vaikea veikata.

Ehkä hän olisi Turun lahja V-S sairaanhoitopiirille. Ei kuitenkaan mikään halpa lahja, sillä hankintakustannukset olisivat ehkä toista miljoonaa markkaa, jos lasketaan kaikki Pentti Päivikkeen ulossavustamiseen tarvittavat rahat, ja lasku tietysti Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirille.

Tuskinpa se Mikko Sedigiä eikä "syndikaattiakaan" surettaisi, sillä tarkoitus pyhittää keinot, totesivat jo jesuiitatkin aikoinaan.

Jaakko Jaakkola
V-S sairaanhoitopiirin
valtuuston jäsen