Minne viedä koirankasat?

Minä, suuri rikollinen, hiiviskelen aikaisessa aamuhämärässä kääpiökoirani kanssa, keräilen sen korkeintaan pikkusormen kokoiset kasat pussiin ja sujautan milloin minkäkin taloyhtiön roskikseen, myös omaani. (En omakotitalojen.)

Minut yllätettiin itse teosta! Ja haukuttiin pystyyn!

Keväällä soittelin kaupungin puhtaanapitoon yms. paikkoihin ja yritin kysellä, mihinkä me karvakuonojen omistajat saamme jätökset laittaa.

Kaikki asiasta jotakin tietävät olivat lomalla ja mistään mitään tietämättömät töissä. Niin taitaa olla tälläkin hetkellä.

Esimerkiksi omakotialueille on tuotu lasin- ja paperinkeräyslaatikot. Miksi yleisroskis ei ole mahtunut kolmanneksi?

Muutaman kilometrin säteellä omasta asuinalueestani tiedän vain yhden viheryksikön roskalaatikon, joka sekin viedään pois jo aikaisin syksyllä ja tuodaan keväällä takaisin. Kävelen koirani kanssa useiden kilometrien lenkkejä varusteena pussi ja papereita. En varmasti kuljeta edes pientä kasaa kilometrejä, en varsinkaan paperissa!

Pysäkkikatokset ovat ihmisten pissa- ja oksennuspaikkoja, jonne myös tupakoitsijat voivat vapaasti tiputella tuotteensa, pusikot pullistelevat jokasortin paperi- yms. moskaa, pihoja peittävät märkänä kaikissa sateenkaarenväreissä loistavat öljyläiskät, töhrijät tuhrivat seinät... Mutta koiran kakka, kerättynä tai ei, se on ainoa aine, joka kykenee herättämään suomalaisen pikkusielun intohimot!

Koiranomistajan motoksi sopii: Tee niin tai näin, aina väärinpäin!

Olen ollut huomaavinani, että jos minun koirani kasa rakentuu kolmannen tai kuudennen yhtiön kohdalla, sieltä jonkun koiran kasa ilmestyy oman taloyhtiöni alueella, joten aika tasan!

Keräänkö vai enkö kerää? Kas, siinäpä kysymys!

Jos kerään, mihinkä saan ne laittaa?

Musta Rudolf ja Marjukka