Turhat lääkkeet pois

Terveyskeskuksissa ei näytä enää olevan tarkoituksena hoitaa ihmistä, odotellaan vain, josko potilas kuolisi ennenkuin ehditään hoitaa, säästyisi sievoinen summa. Itselläni ainakin on ikäviä kokemuksia todella hölmöläismäisestä toiminnasta. Kun ei suostuta hoitamaan vaivaa aikanaan, potilaan kärsimykset pitkittyvät ja näin kulut nousevat. Uusia turhia käyntejä, matkakustannuksia, joita ei korvata.

Näyttää myös siltä, että ollaan pelkästään lääketehtaan asialla, tutkimatta määrätään lääkkeitä, joilla ei ole mitään tarkoitusta. Esimerkiksi potilas, jolla ei pysy edes vesi sisällä, saa kahdenlaista nieltävää lääkettä. Murtuneelle nikamalle ei tehdä mitään, vaan annetaan särkylääkeresepti käteen ja lähetetään pois. Näin potilas vain syö yhä vahvempia lääkkeitä, invalidisoituu ja kärsii. Vain lääketehdas rikastuu.

Lääkärietiikka on poistunut säästämisen tieltä. Kokemus on osoittanut, että jos potilas ei ole tarpeeksi valveutunut ja osaa vaatia hoitoa, hän ei sitä saa. Toinen asia on sitten yhteiskunnallinen asema, jos ei ole osoittaa mitään yhteiskunnallisia bonuksia, ei kannata hoitaa.

Onhan tätä joutosakkia. Keski-ikäiset ja vanhat naiset, kuka niitä tarvitsee. Työttömät ja ongelmanuoret, parempi kun pääsee eroon.

Keski-ikäisille ja vanhoille miehille taas on keksitty uusi oma lääke, joka parantaa kaiken. Varma menekki, ostajia riittää. Muuta sitten ei tarvitakaan, niinkuin Arno Kasvi sanoo.

Kyynistynyt