Kylläpäs kiinnostaa

Nuorten vähäisestä mielenkiinnosta politiikkaan kerrottiin Turun Sanomien jutussa 28.6. Poliittisena nuorisojärjestönä haluamme ottaa kantaa artikkeliin. On totta, että nykynuoret eivät ole kovin kiinnostuneita politiikasta, joka tuntuu lähinnä etäiseltä tai poliitikkojen oman edun tavoittelulta.

Näin ei kuitenkaan ole. Politiikasta kiinnostuneita nuoria löytyy Turusta ja Varsinais-Suomesta suuri joukko. Politiikka on yhteisten asioiden järjestämisestä jokaisen ihmisen hyväksi. Se on vaikuttamista parhaimmillaan. Mukana tulevat ystävyyssuhteet, esiintymistaitoa, mielenkiintoisia keskusteluja ja hauskoja hetkiä.

Keskustanuoret ovat huolestuneita siitä, että sirkushuvi kiinnittävät kansalaisten huomion pois olennaisesta, sekä siitä, että erityisesti tämä välinpitämättömyys koskettaa eniten juuri nuoria. Haluamme, ettei nuorten asioita aja vain suppea eliittipoliitikkokaarti, vaan että tavallisten nuorten syvin rintamien huolenaiheet tuodaan esiin.

Tarjoamme toiminnassamme kuitenkin myös sirkushuveja. Toivomme, että jokainen nuori pohtisi yhteiskunnan asioita ja kantaisi yksilönä yhteistä vastuuta. Äänioikeuden ja poliittisen järjestäytymisen puolesta on tehty työtä, jotta me voimme nauttia siitä ja sen antamista mahdollisuuksista. Tehdään se yhdessä.

Varsinais-Suomen Keskustanuoret