Ruissalon riepotukselle loppu

Mielettömyydet Ruissalon ympärillä jatkuvat. Kaavallisesti on päätetty Ruissalon leirintäalueen siirtämisestä Hirvensalon Maanpäähäntai on esitetty muita mitä typerämpiä vaihtoehtoisia paikkoja kuivalta maalta - merikaupungin leirintäalueeksi!?

Ruissalon leirintäalue oli 1970-luvulla maan suosituimpia. Edelleen se on alueena maan parhaita, mutta välinpitämätön Turku on kehittänyt aluetta luokattomasti. Alueen markkinointi on ollut minimaalista.

Valitettavaa on, että Ruissalon leirintäalueen häviäminen mielistä voi siirtää esimerkiksi karavaanarien matkareitit ohi Turun. Tuntuu siltä kuin tälle alueelle ei haluttaisi matkaajien tuomaa rahaa. Ruissalon leirintäalueeseen investoimalla, aluetta markkinoimalla ja lopettamalla jahkailut leirintäalueen kalleista siirtosuunnitelmista saadaan turistit jättämään Turun talousalueelle miljoonia.

Nyt pelataan napeilla, kun alueelle suunnitellaan käyntimaksun perimistä. Arvioiden mukaan näin saataisiin kokoon 200000-250000 mk. Perintä- ja valvontakulut tekisivät toiminnan varmasti nykyistäkin tappiollisemmaksi. Tällaisia suunnitelmia valmistelee juuri perustettu Turun Matkailun markkinointiyksikkö - suuria, kehittäviä linjojako?

Leirintäalueen hallinnan siirtämistä pois liikuntatoimen alaisuudesta harkitaan niinikään. Asiaa valmistellaan tosissaan. Uskomatonta! Kaupunginvaltuusto hyväksyi 9.12.1996 liikuntatoimen johtosäännön, jonka mukaan sen tehtävänä on liikuntalaissa (984/79) ja liikunta-asetuksessa (1085/79) säädetyllä tavalla huolehtia liikunta- ja ulkoilupalvelujen järjestämisestä ja suunnittelusta, uimarantojen ja venesatamien hoidosta ja kehittämisestä sekä tukea kaupungissa harjoitettavaa liikuntatoimintaa.

Tilanteeseen on ajauduttu ilmeisesti liikuntatoimen sisäisessä arvokeskustelussa, mutta nyt on tilanne kartoitettava nopeasti uudelleen ja saatava varoja Ruissalon leirintäalueen ja sen toimintojen kehittämiseen. Liikuntatoimen kaupungille maksamien vuokrien oikeellisuus on tarkistettava. Mahdollisen Nötön valtiolle siirron hyödyntäminen voi myös antaa ensiapua kurjaan tilanteeseen.

Nyt liipasimella olevat Ruissalon leirintäalue ja Rahin ulkoilualue tulee säilyttää liikuntatoimen hallinnassa. Parannetun toiminnan pyörittäminen ei vaadi lisää rahaa enempää kuin Aurajoen talvivalaistus tai kesän kymmenen höyrylaivatapahtuman tukeminen yksinään.

Henry Toivari
Kaupunginvaltuutettu
Liikuntalautakunnan jäsen 1993-1996

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.