Leikkauksista
uudistuksiin

Päätoimittaja Aimo Massisen kolumnin (21.2.) venkoilu työreformista ansaitsee mielestäni kommentin. Tilannehan on se, että Suomessa talous kasvaa ensi vuonna kuudetta vuotta peräjälkeen, mutta silti valtiovarainministeriö ennakoi, että velkaantumisvauhti uhkaa kääntyä kasvuun ja vaje on edelleen yli 15 miljardia.

Valtiovarainministeriö ja hallitus suunnittelee edelleen lisäleikkauksia. Suomi on edelleen korkean työttömyyden, raskaan tuloverotuksen ja kasvavan valtionvelan noidankehässä, joka tilanne uhkaa kärjistyä talouskasvun hidastuessa. Tämä linja tietää lisää koulujen sulkemista ja opettajien lomauttamista, peruspalvelujen vaarantumista entisestään, perusturvattomuutta ja yhteiskunnallisen eriarvoisuuden kasvua.

Työreformi tarkoittaa työllisyyttä parantavia uudistuksia. Työttömyyden voidaan laskea maksavan valtiolle jopa kaiken kaikkiaan 48 miljardia markkaa! Keskusta ei varsinaisesti esitä työehtosopimusten yleissitovuuden purkamista, mutta kylläkin paikallisen sopimusmahdollisuuden lisäämistä ja pienten yritysten työllistämismahdollisuuksien parantamista. Uudistuksiin kuuluvat juuri työllistämisen, työllistymisen ja yrittäjyyden kynnysten madaltaminen. Keskeisenä uudistuksena siihen kuuluu ansiotuloverouudistus, jolla voitaisiin keventää erityisesti pieni- ja keskituloisten tuloverotusta työllisyyden ehdoin.

Palkansaajat tarvitsevat perusturvaa työelämässä. Sitä eivät nykyiset lyhytaikaiset työsuhteet, työuupumus, raskas ansiotuloverotus ja työttömyys sekä jatkuva peruspalvelujen leikkauslinja merkitse. Siksi palkansaajienkin edun mukaista on, että päästään leikkauksista uudistuksiin.

Olavi Ala-Nissilä
Varsinais-Suomen keskustan
puheenjohtaja, keskustan
talouspoliittisen työryhmän
puheenjohtaja

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.