Työllisyystuki alentamaan työttömyyttä

Professori Pertti Kukkonen käsitteli laajassa artikkelissaan (TS 14.2.) yleisen työllisyystuen vaikutusta työttömyyden alentamiseen. Kirjoituksesta käy esille, että kirjoittaja on perehtynyt aiheeseen erittäin laaja-alaisesti ja perusteellisesti. Hän mm. toteaa, että työntekoon kannustava työllisyystuki on ehdottomasti parempi vaihtoehto kuin pitkään eri yhteyksissä keskustelun aiheena ollut kansalaispalkka eli perustulo.

Allekirjoittaneen näkemys professori Kukkosen esittämän työllisyystuen vaikutuksesta on, että se tulisi välittömästi lisäämään työpaikkojen määrää maassamme huomattavasti.

Käytännössä työllisyystuki merkitsisi rohkaisua lukuisille työnantajille ja pienyrittäjille, jotka nyt yrittävät väkisin sinnitellä nykyisellä henkilömäärällä, vaikka selvä tarve työntekijöiden määrän lisäämiseen on olemassa. Lamavuosien muistot pelottavat monia.

Työllisyystuen avulla voitaisiin ratkaisevasti vähentää pitkäaikaistyöttömyyttä ja sen aiheuttamaa kansalaisten syrjäytymistä. Tämän syrjäytymisen mukanaan tuomat sosiaaliset ym. ongelmat ja haitat tulevat olemaan yhteiskunnassamme mittavat. Niiden hintaa ei tänä päivänä pystytä lähimainkaan arvioimaan.

Päättäjien onkin syytä paneutua perusteellisesti asiaan. Vaikka työttömyys onkin osoittanut alenevaa suuntaa, näyttää kuitenkin siltä, että se taloudellisen noususuhdanteenkin vallitessa tulee pysymään meillä varsin korkeana. Jotain uutta asiantilan korjaamiseksi tarvitaan. Professori Pertti Kukkosen esitys ansaitsee tulla huolellisen ja perinpohjaisen tarkastelun kohteeksi. Kansan kahtiajakoa on meidän hyväosaistenkin syytä kavahtaa.

Sivustaseuraaja

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.