Työttömän mielen virkeydeksi

Ilman sinua ei työvoimatoimiston henkilökunta, työvoimajulkaisujen laatijat, esitteiden postittajat, painajat, paperin toimittajat, jne olisi täystyöllistettyjä. Työttömyytesi ansiosta työvoimatoimistojen siivous-, LVI- ja muut huoltopalvelut työllistävät nekin suuren joukon ihmisiä.

Työttömyytesi työllistää kurssi- ja koulutussuunnittelijoita, kouluttajia sekä koulutustilojen huoltohenkilökuntaa, jopa matka- ja majoitus- ja muonitushenkilökuntaa.

Sinun takiasi on tietoliikenneverkon, puhelin- ja postituspalveluiden toimittava kitkattomasti, mikä sekin työllistää välillisesti melkoisen joukon ihmisiä.

Työttömyytesi parantaa tuntuvasti työttömyyskorvauksien maksuliikenteestä huolehtivien työllisyyttä. Työttömyytesi lisää työllisyyttä myöskin sosiaalipuolella erinäisten lisätukien maksujen hoitumiseksi.

Työttömyytesi ansiosta etenkin mielenterveyspalveluiden kysyntä ja sitä kautta alan työllisyys ovat kasvaneet. Työttömyytesi takia tarvitaan työvoimaministeriä ja koko joukko poliittisia virkamiehiä asioitasi hoitamaan.

Työttömänä sinulla on enemmän aikaa käyttää mm. anniskeluravintoloiden palveluita ja hyödyntää näin yhteiskuntaa maksamalla sievoisia summia alkoholiveron muodossa takaisin valtiolle sekä tukea tämän alan yritteliäisyyttä.

Työttömänä sinulla on aikaa ja edellytyksiä 100-prosenttiseen kulutukseen, vähäiset varasi palautuvat valtiolle erinäisten verojen muodossa maksimaalisesti.

Työtön, sinä et suinkaan ole siivelläeläjä, sillä sinä työllistät ja maksat veroja siinä, missä työllinenkin kansalainen.

Itsetuntosi kohennukseksi voinet vertailla arvokkuuttasi vaikka siihen korkeasti koulutettuun väestön osaan, joka saa palkkansa joko suoraan valtiolta, tai välillisesti kunnalta tai seurakunnalta. Saman kukkaron turvin on heidänkin oppineisuutensa syntynyt ja samasta pussista ovat heidänkin varansa kotoisin.

Pää pystyyn työtön, sinä olet arvokkaampi kuin uskotkaan, sinä työllistät, kulutat ja maksat verosi. Olet kelpo kansalainen, sillä veropetokset, kytkykaupat, ympäristörikokset, lahjukset eivätkä sivutoimet kuulu toimenkuvaasi.

Työtön, kunnioita itseäsi, arvosta itseäsi ja nauti elämästäsi kaikilla aisteillasi. Nauti luonnon suomista ilmaispalveluista, vuodenajoista, kävelyretkistä ja lähimmäisistä. Elämä on ihanaa, kun sen oikein oivaltaa...

Jokainen on tärkeä

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.