Ruissalon leirintäalue kuntoon

Jo pidemmän aikaa on Ruissalon leirintäaluetta siirretty milloin minnekin. Jos lähdetään tekemään uutta, nykypäivän vaatimukset täyttävää aluetta jonnekin muualle, kustannukset nousevat helposti 100-150 miljoonaan markkaan. Nykyinen alue voitaisiin kunnostaa huomattavasti pienemmin kustannuksin arvonsa mukaiseen kuntoon.

Nyt alueen kehitystyö on pysähtynyt lähes 60-luvun tasolle, joka ei todellakaan vastaa sitä, mihin leirintämatkailun harrastajat ovat muualla Pohjoismaissa ja Euroopassa tottuneet.

On myös paljon keskusteltu leirintäalueen liikenteen aiheuttamista päästöistä. Keskustelussa on unohdettu muu saarella oleva vapaa-ajan viettoon kuuluva autoliikenne: hotelli ja sen vieressä oleva venesatama, golfkenttä, pursiseura ym. toiminta, kuten kaupunkilaisten ajo varsinkin kesäaikaan nauttimaan Ruissalon rannoista. Myös nuoriso ajaa joka ilta yöretkillään Ruissalon kärkeen ja takaisin. Varsinainen leirintäalueen käyttäjien liikennekuormitus ei ole kuin osa kokonaismäärästä. Unohtaa ei pitäisi myöskään laivaliikenteen, Nesteen öljynjalostamon ja muun veneliikenteen aiheuttamia päästöjä.

Markkinointi on tämän päivän avainsana. Siinä tulisi ottaa huomioon lisääntynyt vapaa-aika ja leirintämatkailun jatkuva kasvu. Uskoisin Turun kaupungin, varsinkin kun se on ottamassa matkailuveturin paikkaa talousalueellamme, sekä muun liike- ja elinkeinoelämän olevan kiinnostunut matkailijoiden kaupunkiimme jättämästä rahavirrasta.

Leirintäalueelta on myös bussiyhteys suoraan keskustaan. Tämä antaisi mahdollisuuden turistikorttien ja alennuslippujen kehitys- ja markkinointityölle. Siihen voitaisiin ottaa mukaan myös vesibussiyhteys suoraan keskustaan.

Ruissalon leirintäalueelta hoidetaan myös muiden kaupungin ulkoilualueiden (Maisaari, Vepsä ym.) huolto- ja korjausliikenne, joka vaikeutuisi huomattavasti, jos leirintäaluetta oltaisiin siirtämässä jonnekin muualle. Myös monet muut seikat puoltavat leirintäalueen nykyistä sijaintia: ihanteellinen luonto, lenkkipolut, veneenvuokrausmahdollisuus, urheilukalastus ja muut vesiurheilulajit, Ruisrockin leirintämajoitus ym.

Nykyisillä palveluillaan ja kunnollaan muuten kehittämisen arvoinen alue on saanut vain yhden tähden leirintäalueluokituksessa, kun maksimi on viisi tähteä! Alueen suosio on kuitenkin kiistämätön.

Ruissalosta löytyy tilaa kaikille, Jos asiat hoidetaan niiden vaatimalla tavalla ja puhutaan asioiden oikeilla nimillä. Joten alue mitä pikimmiten kuntoon, jotta pystymme vastaamaan lisääntyvän leirintä- ja caravanmatkailun haasteisiin. Syntyperäisenä turkulaisena uskon, että järki voittaa tässäkin asiassa.

Veikko Puolitaipale
SF-Caravan Turku ry

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.