Keskustelua Turun
taloudesta pitää jatkaa

Turun sosialidemokraattinen valtuustoryhmä on närkästynyt Turun kh:n puheenjohtajan Petri Lahesmaan haastatteluun, joka käsitteli pääosin Turun taloutta (Turkulainen 4.2.). Lahesmaa tuo esiin, että veroäyrin nostaminen ei voi olla kestävä ratkaisu tilanteessa, jossa kaupungin menot on saatava tuloja vastaavalle tasolle. Samalla hän esitti toiveen siitä, että demarit voisivat nykyistä selkeämmin tukea kaupungin johdon esittämiä toimenpiteitä Turun talouden parantamiseksi, kuten kokoomus ja esimerkiksi vihreät ovat tehneet.

Demarit leimaavat kaupunginhallituksen puheenjohtajan puheenvuoron vaalikuumeen aiheuttamaksi ylilyönniksi. Demareilla ei näytä olevan valmiutta ottaa vastaan kritiikkiä. Vaikuttaa siltä, että halukkuus Turun taloutta koskevaan aitoon keskusteluun on demareille vaikeaa ja vastenmielistä. Sdp:n valtuutettujen mielestä kunnallisveroa on voitava nostaa tai laskea tilanteen mukaan. Näinkin asia on, mutta Turun nykyisessä tilanteessa on huomattavasti olennaisempaa sopeuttaa kulutusmenot nykyisiin tuloihin.

Olen tyytyväinen siitä, että Turun talouden ja kuntatalouden tilasta on viriämässä keskustelua. Rohkean avauksen teki myös kaupungin henkilöstöpäällikkö Marja Salmi-Tuominen (sd) 4.2. vaatiessaan Turun poliittisilta päättäjiltä rohkeampaa otetta. Kaupungin talousjohtaja Jouko Lehmusto (sd) taasen toteaa 10.2. Turun Sanomissa, ettei kaupungin taloutta voi jatkuvien veroprosenttien nostojen varaan rakentaa ja vielä kerrotaan ettei talousjohtaja veroruiskeesta innostu.

Kuntasektorista vastaava hallintoministeri Jouni Backman (sd) puolestaan on sanonut julkisuudessa, ettei kuntien tuloverotuksen korotus ole ratkaisu kuntien talousongelmiin.

Turun taloudesta käytävä keskustelu on nyt paikallaan. Tervetulleita ovat rohkeatkin keskustelun avaukset, joihin vastuullisten poliittisten ryhmien on uskaltauduttava mukaan.

Kokoomuksen Turun valtuustoryhmä on jo pitkään ollut aloitteellinen kaupungin vastuullisessa asioiden hoitamisessa. Toivomme, että myös sosialidemokraatit voivat Turussa luopua jarruttavasta puolustusasenteestaan ja tukea kaupungin johdon esittämiä toimenpiteitä Turun talouden parantamiseksi, kuten Petri Lahesmaakin toivoi.

Aila Harjanne
Kokoomuksen Turun
valtuustoryhmän pj.

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.