Liian vähän aikaa
valmistautua

Turun liikuntalautakunnan 27.1.1998 tehdyn päätöksen jälkeen katson velvollisuudekseni pyytää julkisesti anteeksi kaikilta minua äänestäneiltä kuntalaisilta, Turun liikuntalautakunnalta ja -virastolta. Lautakunnan äänin 4-2 (9 jäsentä) hyväksymä kokousten kokoonkutsumiskäytäntö tekee minulle mahdottomaksi edustaa kuntalaisia luottamustoimen edellyttämällä oikeudenmukaisella tavalla.

Toimitin 16.12. 1997 pidettyyn lautakunnan kokoukseen aloitteen, jossa otin kantaa kahden päivän varoitusajalla tapahtuvaan kokousten peruuttamiseen. Lisäksi ehdotin, että lautakunta sopisi itse, että kokousten peruuttamisesta tulisi informoida lautakunnan jäseniä vähintään viikko ennen ennalta sovittua kokouspäivämäärää.

Aloitteeni johti 27.1.1998 päätösehdotukseen, jossa kokoukset kutsutaan koolle Turun kaupungin hallintosääntö 4 mukaisesti: Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille kokouksessa läsnäoloon oikeutetuille toimielimen päättämällä tavalla, mikäli mahdollista vähintään kaksi päivää ennen kokousta.

Tein vastaehdotuksen, että lautakunta päättäisi vuoden ensimmäisessä kokouksessa kaikki kuluvan vuoden kokouspäivämäärät. Jätin eriävän mielipiteen lautakunnan päätöksestä, joka mahdollistaa kahden päivän varoitusaikasysteemin.

Kansainvälisen ja kansallisen urheilujärjestön hallituksen jäsenenä minun on mahdoton luvata kohtuullista läsnäolo-% lautakunnan kokouksissa tai edes varajäsenen kutsumista tilalleni.

Edustamieni urheilujärjestöjen seminaarit, ulkomaan kokoukset ja kilpailut kestävät normaalisti 2-5 päivää, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että kokouskutsu on tullut ja kokous mennyt ennen kuin palaan kotiin takaisin.

Henkilökohtaisesti minun on mahdoton luvata teille, hyvät kuntalaiset, että pystyn valmistautumaan kokouksiin ja teille tärkeisiin asioihin huolellisesti.

Liikuntalautakunnalle ja -virastolle oma jatkuva epävarmuuteni kokouksiin pääsemisestä aiheuttaa lisätyötä, sillä saadakseni vastauksia minua askarruttaviin asioihin, minun on pakko varmistaa vastausten saaminen kirjallisin kysymyksin.

Riitta Rairama
Liikuntalautakunta (kok)

Aloita keskustelu tästä jutustaViesti lähetetty!

Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22.
Virhe viestin lähetyksessä.
TS:n verkkokeskustelun säännöt

Turun Sanomien verkkokeskusteluun tulevat viestit tarkastetaan ennakolta. Siksi viestit julkaistaan viiveellä. Keskusteluja julkaistaan arkisin kello 9–23 ja viikonloppuisin kello 8–22. Toimitus voi lyhentää ja muokata kirjoituksia.

Kirjoittaja on juridisessa vastuussa viestinsä sisällöstä. Rasistisia, herjaavia tai ihmisten yksityisyyttä loukkaavia viestejä ei julkaista. Muista hyvät tavat, älä huuda!/HUUDA tai kiroile.

Emme julkaise linkkejä tai mainoksia.

Kirjoita napakasti. Emme julkaise yli 1 800 merkin viestejä. Pysy keskusteluketjun aihepiirissä. Älä yritä muuttaa aihetta.

Toimitus voi harkintansa mukaan sulkea keskusteluketjun.