Parkki säilytettävä maksuttomana

TS/Jari Laurikko<br />Turun pitäisi kirjoittajan mukaan tukea kaupunkilaisten liikuntaharrastuksia. Hänestä Parkkimäen tekojä ;äradalle pitää säilyttää vapaa pääsy, eikä ruveta perimään maksua.
TS/Jari Laurikko
Turun pitäisi kirjoittajan mukaan tukea kaupunkilaisten liikuntaharrastuksia. Hänestä Parkkimäen tekojä ;äradalle pitää säilyttää vapaa pääsy, eikä ruveta perimään maksua.

Suuren suosion saavuttanut Parkkimäen tekojäärata Turussa on säilytettävä maksuttomana. Nykyisessä tilanteessa, jossa nuoriso on tutkimuksissa todettu huonokuntoiseksi ja valtakunnassa pyöritetään kaiken maailman liikunta- ja terveysprojekteja, Turussakin on tämä Terve kaupunki, olisi typerää rahastamalla rajoittaa ihmisten liikuntaharrastuksia.

Jos rahaa pitää säästää, niin tuetaan mielikuvakampanjoinnin sijasta konkreettista toimintaa, kuten tätä Parkkimäen rataa.

Kahden lapsen isänä voin vain kuvitella, miten monta maksuksi varattua vitosta tai kymppiä pikkusälleiltä (ja miksei tytöiltäkin) hukkuu, kun he kenties hieman pidemmän matkan takaa kimpsuineen ja kampsuineen tulevat tekojäälle luistelemaan. Voin myös kuvitella sen syvän pettymyksen, kun portit pysyvät suljettuina.

Luisteluradan menoa seuranneena uskallan lisäksi ennustaa, että rahastamisen järjestäminen ei ole ihan yksinkertainen juttu. Rakennetaanko uusi korkeampi aita ja lipunmyyntipisteet vai palkataanko rahastajia, jotka kulkevat käsi pitkänä kyselemässä, että onko maksut maksettu ja asianmukaiset dokumentit tallella?

Kun Parkkimäen käyttömaksuista kerättävä summa olisi joka tapauksessa kaupungin tuloihin suhteutettuna marginaalinen ja siitä väkisin kertyisi myös menoja, olisi viisainta unohtaa koko juttu.

Sen sijaan pitäisi Parkkimäen saavuttaman suosion perusteella harkita uuden tekojääradan rakentamista esimerkiksi Kupittaalle. Kaupunkilaisten kunto kohenisi entisestään ja urheiluseuratkin saisivat lisää kaipaamaansa jääaikaa.

Arto Jokela