Kotitalouksien paikallis-
puhelut kallistuvat

Viime sunnuntaina Mielipiteet -sivulla julkaistussa Paikallispuhelut kallistuvat -kirjoituksessani totesin kotitalouksien paikallispuheluiden kallistuvan. Samassa lehdessä oli Turun Puhelin Oy:n vastine, jossa todettiin:

Hinnoittelun muutos ei nosta vaan laskee tavallisen puhelimenkäyttäjän puhelinlaskua. Joten jos sallitte niin vanhaa sanontaa siteeratakseni: Kierros vielä ja sitten lasku.

Puheluihin, jotka soitetaan koko vanhan Turun ja Porin läänin alueelle, paitsi Yläneelle, Vahtoon, Turkuun, Kaarinaan, Rymättylään tai Velkualle tullaan lisäämään 1.3.1998 alkaen minuuttiveloitus 7.32 penniä/minuutti. Näitä kallistuvia puheluja on Turun Puhelimen omien tilastojen mukaan iltapuheluista kolmannes.

Eli kaksi kolmasosaa iltapuheluista pysyy samanhintaisina mutta yksi kolmasosa nousee 0:sta 7,32 penniin/minuutti, - ei tarvinne enempää vatvoa nousevatko vai laskevatko kotitalouksien paikallispuheluiden hinnat.

Hinnannousu ei koske valtaosaa paikallispuheluiden ottajista eli yhteisöjä ja yrityksiä, jotka ovat soittaneet ja tulevat soittamaan vain päiväaikaan.

Turun Puhelimen edustajana Jukka Laivonen toteaa kirjoituksessaan, että hinnoittelurakenteen muutoksen perimmäisen syy on hurjasti yleistyneet pitkät Internet-yhteydet, joiden verkon ulkopuolelle suuntautuva liikenne on maksatettu tavallisilla puhelimen käyttäjillä.

Jos todellakin on näin, niin miten sopii mainitsemiinne Turun Puhelin Oy:n pyrkimyksiin oikeudenmukaisesta puheluhinnoittelusta se, että koska näiden Internet -puheluiden osalta yhtiönne ei saa toivottavaa tuottoa niin myös muiden illalla kotitalouksista soitettujen paikallispuheluiden maksut nousevat tuntuvasti - kuten edellä olen osoittanut? Ainakaan minun mielestäni se ei vaikuta oikeudenmukaiselta.

Jari Laine
Ei yhteyksiä
kilpailijoihin