Työtä tekisi,
jos rahaa tulisi

Vähän väliä on lehtien otsikoissa ja jutuissa työttömien arvostelua, kun lyhyitä työjaksoja ei oteta vastaan. Mutta milläs otat, kun rahaa saat työjakson päätyttyä odottaa vaikka kuinka kauan.

Olen varma, että moni ansiosidonnaisella päivärahalla elävä ottaisi lyhyitäkin työjaksoja vastaan mielellään. Ja periaatteessa voisi ajatella, että työttömällä olisi siihen ainakin moraalinen velvollisuus. Mutta. Jos olet viikon töissä ja sen jälkeen toista kuukautta odotat seuraavaa työttömyyspäivärahaerää, niin millä ihmeellä sen välin elät?

Olisi hyvin yksinkertainen keino lisätä pätkätyöllisyyttä, kun työttömyyskassoille tulisi myös jonkinlaiset aikarajat kuinka maksuliikenteen pitää toimia. Ei ole kohtuullista, että asian käsittely voi kestää kuukauden, jopa toista. Luulisi viikonkin riittävän. Ja jos ei riitä, niin yksinkertaistetaan lomakkeita!

Työttömiltä vaaditaan monenlaista valmiutta - eikö vaatia voitaisi jotain myös työttömyyskassoilta! Kyllä minä menisin vaikka päiväksi töihin, mutta päivän palkalla en elä sitä kuukautta kun päivärahoja odottelen. Työttömyyskassat kuriin niin työntekijöitäkin löytyisi vaikka päivän töihin!

Pätkä